Българин пострада по време на футболен мач в Скопие миналата

...
Българин пострада по време на футболен мач в Скопие миналата
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма опасност за живота на българина, пострадал в Скопие

Българин пострада по време на футболен мач в Скопие предходната седмица. Той е превозен в София през днешния ден и е без заплаха за живота. Димитър Андонов е в устойчиво положение и е под непрекъснато лекарско наблюдаване. Това разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, написа Факти.бг.

" Българският жител Драгомир Андонов, потърпевш при случай в Скопие, Република Северна Македония, на 27.07.2023, е настанен за лекуване във Военномедицинска академия (ВМА).

По-рано през днешния ден той бе превозен с полет на Държавния авиационен оператор, а на борда на хеликоптер Mi-8, LZ-CAT бе и екип на ВМА в състав доктор Александър Соколов и старшина Мария Борисова, здравна сестра-борден, от евакуационния модул на Военномедицинските модулни формирования

Състоянието на пациента е устойчиво, без заплаха за живота. Веднага откакто е признат във ВМА, са му направени всички нужни проучвания и съвещания за уточняване на неговото положение. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрестанно наблюдаване. Назначени са и спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект.

Благодаря на медицинския екип и всички, които поставят грижи за неговото възобновяване ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР