Българи създават най-красивите летателни апарати, получили световно признание и награди.

...
Българи създават най-красивите летателни апарати, получили световно признание и награди.
Коментари Харесай

Тази вечер в Европейци: Българи създават най-красивите летателни апарати - автожирите

Българи основават най-красивите летателни апарати, получили международно самопризнание и награди. Автожирите, които са самобитен хибрид сред аероплан и хеликоптер, са и най-безопасният метод за хвърчене.

Това ще ви покажем в предаването " Европейци " довечера, незабавно емисията вести в 20 часа. Историята на единствения производител на автожири у нас описват Деница Торньова и Антон Марчев.

Да полетиш с уред, който си конструирал самичък. Това е сбъднатата фантазия на Николай Николов - основателят на първия български автожир – другояче казано хибрид сред аероплан и хеликоптер.

" Това е най-безопасният летателен уред, създаван в миналото от индивида до момента. За разлика от самолета няма крило, само че в аналогия с вертолета има ротор, който се върти. Този ротор основава подемната мощ, трансформира се в по този начин нареченото въртящо крило и по този метод лети ", споделя Николай.

В концепцията да лети се влюбва и щерка му. А полетът им нямаше да бъде вероятен без главния фамилен бизнес - металообработка и произвеждане на комерсиално обзавеждане.

Ускоряват по-бързо в режим " от земята до небето ", откакто получават и помощ от Европа. По няколко плана за близо 1 милион евро, обновяват част от машините в предприятието.

Съвсем скоро до първите им две модификации ще се подреди и третия модел автожир, напълно създаден в Правец.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР