Балчик. Културната програма на Държавен културен институт-Културен център (ДКИ-КЦ) Двореца“

...
Балчик. Културната програма на Държавен културен институт-Културен център (ДКИ-КЦ) Двореца“
Коментари Харесай

Жени Михайлова, ДКИ-КЦ „Двореца: Културната ни програма за този сезон е много богата, стига обстоятелствата около пандемията да позволят събитията да се случат

Балчик. Културната стратегия на Държавен културен институт-Културен център (ДКИ-КЦ) „ Двореца “ в Балчик за този сезон е доста богата, стига събитията към пандемията да разрешат събитията да се случат. Това съобщи шефът му Жени Михайлова, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Предвидени са на открита сцена на плаж „ Двореца “ 4 взаимни постановки с Музикално-продуцентски център - Варна. За първи път ще бъде проведен огромен фестивал с майсторски класове с присъединяване на музиканти от Кралската филхармония в Лондон. Нейният концертмайстор Джон Смит ще води майсторските класове по музика със студенти от цяла Европа. Фестивалът ще се случи в края на месец август. Надеждите са след привършване на майсторските класове финалът на културното събитие да бъде оперно зрелище. За страдание тази година няма да има издание на „ Мюзик кампус Балчик “ - майсторски класове и концерти. Причината е несигурната конюнктура към пандемията. Други акценти в програмата - още веднъж през месец август ще бъде показана галерия на Панагюрското богатство, а през октомври галерия „ Класици “ от фонда на Исторически музей - Панагюрище. Ще бъде експонирана в изложба „ Тихото гнездо “. С огромно страдание шефът на ДКИ-КЦ „ Двореца “ съобщи, че тази година туристическият сезон е „ стартирал недобре “. През първите три месеца на 2020 година посетителите в Архитектурно-парковия комплекс са наброявали 4800, за същия интервал на тази година те са към 2000.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР