Балчик. Фермерски пазар - Балчик ще се провежда всяка събота

...
Балчик. Фермерски пазар - Балчик ще се провежда всяка събота
Коментари Харесай

Фермерски пазар - Балчик ще се провежда всяка събота за второ поредно лято

Балчик. Фермерски пазар - Балчик ще се организира всяка събота в следобедните часове за второ следващо лято. Началото на поредицата е обещано на 22 май. Това заяви Пепа Рашева, координатор Кооперация „ Хранкооп “, уредник на фермерските изложби, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Малки добруджански производители ще посрещат жители и посетители на Балчик при започване на Дамбата – крайбрежната алея на града.

Фермерски пазар - Балчик ще се организира всяка събота в следобедните часове на съботния ден, като започва с работно време от 13.00 до 19.00 ч. С придвижване на лятото и повишение на температурите работното време ще се трансформира към по-късните часове на деня. Добруджанци ще предложат своята чиста продукция, отгледана без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители. На пазара може да се откри многообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни артикули, месни деликатеси, артикули от краве, овче, козе мляко - сирена, кашкавали, кисело мляко, както и печива с мая, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, ядки, пъдпъдъчи яйца, студено пресовани и етерични масла, плодови и типичен виновност, ръчно направена керамика и други занаятчийски произведения от естествени материали. И всичко това поднесено от ръцете на самите производители.

„ В Добрич, фермерският пазар се организира сполучливо към този момент четвърта поредна година и дава опция за оцеляване, реализация и развиване на десетки дребни добруджански стопани. Фермерските изложби покачват културата на хранене и на ползване на хората, възвръщат доверието сред консуматор и производител и подкрепят развиването на дребните производители от районите. Провеждането на фермерски пазари в Балчик и Добрич способства за разпространение на добруджанската просвета и обичаи измежду туристите и за спомагателна прелест като туристически дестинации. Това е една от многото цели, които си слагат уредниците от Кооперация „ Хранкооп “ в партньорство с общините Балчик и Добрич. През месец април тази година се организира и първият фермерски пазар в град Каварна, с партньорството на общината. Същевременно засиленият интерес по време на първия летен сезон на Фермерски пазар - Балчик през 2020 година подтикна уредниците да открият втора локация за зимните месеци. Тя е пред локалния супермаркет „ Аквилон “, който също подаде ръка на самодейността, и в този момент посредством своите две местоположения - лятна и зимна, дребни производители от Добруджа ще могат целогодишно да задоволяват потребностите на своите гости “, уточни Пепа Рашева.

Какво се случва на всяко фермерско ревю в Балчик, кои са участниците и изявленията с тях, всеки може да следи на „ Facebook “ страницата на Фермерски пазар - Балчик:. За Фермерски пазар - Добрич страницата е:.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР