Бактерията се разпространява основно по въздушно-капков път, но носителството на

...
Бактерията се разпространява основно по въздушно-капков път, но носителството на
Коментари Харесай

Доц. Валери Велев: Ако някой е носител на бактерия, не означава, че ще се разболее от менингит

" Бактерията се популяризира главно по въздушно-капков път, само че носителството на тази бактерия в носоглътката е в много висок % при хората, изключително през студените месеци, и не значи, че в случай че някой е притежател, той ще има тежки провали и ще се разболее от менингит, сепсис или нещо такова.Това съобщи доцент доктор Валери Велев пред БТВ.

Той добави още, че 23-те изследвани, дали позитивни проби за съществуване на бактерията, нямат признаци и направи значимото конкретизиране, че са носители на бактерията, само че не и позитивни за менингит.

По думите на проф. Тодор Кантарджиев един на всеки 1500-2000 носители може да развие затруднения при срив на имунната система от някаква друга причина, като отключваща вирусна зараза или нещо сходно, само че прикани родителите да не се плашат и при съществуване на признаци да потърсят квалифицирана здравна помощ.

" Гарантирам, че в случай че в този момент отидем в една случайна детска градина и създадем такива проучвания, ще забележим едно много високо носителство на вируса ", поддържа думите му доцент Велев и посочи, че това обаче не е причина, с цел да се стигне до взрив на неговото развиване. В момента съществува и ваксина, само че тя към момента е пожелателна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР