Бактерия, която може да предизвика нелечими инфекции, се разпространява в

...
Бактерия, която може да предизвика нелечими инфекции, се разпространява в
Коментари Харесай

Опасна бактерия в болниците по цял свят

Бактерия, която може да провокира нелечими инфекции, се популяризира в лечебни заведения в целия свят. За заплахата предизвестиха австралийски учени. Тревожните заключения са вследствие на огромно проучване.

Проучването е обхванало 78 лечебни заведения по света. От университета в Мелбърн разкрили три вариации на мултирезистентна бактерия в стотици проби от 10 страни, в това число в варианти от Европа. Основният проблем е, че с бактерията не може да се оправи нито едно от пуснатите на пазара медикаменти.

Staphylococcus epidermidis обикновено участва по кожата на хората. Резистентната към антибиотиците нейна вариация най-често визира възрастните хора, чиято имунна система е отслабена, или пациенти с импланти, като катетри и ставни протези.

Австралийският екип открил, че някои варианти на бактерията модифицирали своята ДНК, предизвиквайки устойчивост към постоянно употребена в лечебните заведения композиция от два антибиотика. Според учените, устойчивата бактерия се популяризира бързо в резултат на забележителната приложимост на антибиотици в интензивните отделения в лечебните заведения.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР