Бъкингамският дворец обяви имената, които са включени в традиционния новогодишен

...
Бъкингамският дворец обяви имената, които са включени в традиционния новогодишен
Коментари Харесай

Ридли Скот, Емилия Кларк и две британки в България са сред отличените за заслуги от крал Чарлз III

Бъкингамският замък разгласи имената, които са включени в обичайния новогодишен с персони, отличени за особени заслуги. В него попадат както елементарни жители, по този начин и известни имена от киното, музиката и спорта.

Сред удостоените с почести е актрисата Емилия Кларк, известната с ролята си на Денерис Таргериън в сериала " Game of Thrones " (Игра на тронове). Тя е препоръчана за Ордена на Британската империя за работата ѝ с хора с мозъчни контузии.

37-годишната актриса започва благотворителна организация, наречена SameYou, откакто претърпява две животозастрашаващи мозъчни аневризми, когато е в 20-те си години. Благотворителната ѝ организация има за цел да помогне на други хора, които са претърпели мозъчни контузии.

Кларк ще получи Ордена дружно с майка си Джени, с която са съосновали самодейността SameYou,

" Това е такава невероятна чест, такава невероятна привилегия и най-важното за нас е, че тя е за всички хора с мозъчни увреждания ", разяснява звездата.

Общо 1227 души са включени в листата с оценки тази година. Повечето от тях не са звезди. 97-годишната Джил Гладуел е отличена като най-възрастния жител за доброволческата си работа с организацията на ветераните от Кралския английски легион, а най-младият притежател е 9-годишният Тони Хъджъл, който е награден за обществената си ангажираност.

Кралят удостоява с Почетния член на Ордена на Британската империя (MBE) и две английски гражданки за приноса ѝ в поддръжка на бежанците в България. Това са Джилиан Класби и Сейди Класби-Жаруус - създатели на Училище за игра в бежанския лагер в Харманли.

Носителят на редица награди режисьор и продуцент Ридли Скот също ще бъде отличен с рицарски кръст за заслугите му към филмовата промишленост на Англия. Режисьор към този момент получи рицарско звание през 2003 година от кралица Елизабет II.

В сферата на музиката в обичайния лист на краля попадат певиците Шърли Беси и Леона Люис.

Новогодишните почести, които се присъждат още от времето на кралица Виктория през XIX в., имат за цел да отличат освен известни персони, само че и тези, които са съдействали за публичния живот с постоянно непредвиден труд в продължение на доста години.

Тазгодишният лист е вторият набор от новогодишни оценки, подписан от крал Чарлз III след гибелта на майка му, кралица Елизабет II, предходната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР