Бакарди, най-голямата частна компания за производство на алкохол в света,

...
Бакарди, най-голямата частна компания за производство на алкохол в света,
Коментари Харесай

Според Украйна Бакарди е международен спонсор на войната

" Бакарди ", най-голямата частна компания за произвеждане на алкохол в света, чиято централа в Съединени американски щати се намира в Корал Гейбълс, е глобена от Украйна за разширение на активността си в Русия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Украинското държавно управление съобщи, че компанията оказвала икономическа поддръжка на войната, разгърната от съветския президент Владимир Путин против страната.

Вчера Националната организация за попречване на корупцията на Украйна включи " Бакарди лимитид " (Bacardi Limited), със седалище в Хамилтън, Бермудските острови, в листата си с " интернационалните спонсори на войната ", като упрекна компанията, че поддържа съветската стопанска система и спонсорира " експанзията против Украйна ".

" След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, " Бакарди " продължава да доставя артикули за милиони долари в Русия и да притегля нови чиновници там ", се споделя в изказването на организацията, като се прибавя, че компанията е платила над 12 млн. $ налози върху приходите си в Русия.

Определянето като интернационален спонсор на войната не води до правни последствия като заледяване на активи или възбрана за пътешестване. Въпреки това то има за цел да нанесе вреди на репутацията на огромни интернационалните компании, които не престават да вършат бизнес с Русия по време на войната. В момента в листата попадат 32 компании, измежду които " Юнилевър ".

" Бакарди " не отговори на молбата за коментар, отправена от " Маями хералд ".

Включването на компанията в черния лист на Украйна става три дни откакто американският вестник " Уолстрийт джърнъл " в детайли разказа по какъв начин компанията не е изпълнила даденото заричане да спре износа за Русия малко след началото на нашествието в Украйна.

Вместо това съветският бизнес на " Бакарди ", Bacardi Rus LLC, е внесъл артикули на стойност 169 млн. $ сред юни 2022 година и юни тази година. Bacardi Rus също по този начин регистрира нарастване на приходите си с 314 млн. $ през предходната година.

Други директни съперници като " Перно Рикар " (Pernod Ricard), дистрибутор на ром " Хавана клуб " (Havana Club) - чиято комерсиална марка е предмет на яростен юридически спор сред " Бакарди " и кубинската държавна компания Cubaexport - напуснаха съветския пазар след нахлуването в Украйна.

Основана в Сантяго де Куба през 1862 година от Факундо Бакарди Масо, " Бакарди " продава своя едноименен ром и други добре познати марки като водка " Грей гууз " (Gray Goose), текила " Патрон " (Patron) и вермут " Мартини " допълнително от 170 страни, става видно от уеб страницата й.

Семейството би трябвало да отиде в заточение, откакто Фидел Кастро конфискува активите им без отплата през 1960 година, само че продължава да създава ром в дестилерии в Пуерто Рико и на други места. През 1965 година компанията открива офис в Маями, а през 2006 година се реалокира в Корал Гейбълс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР