Бахмут остава най-горещата точка в Украйна, където украинските защитници водят

...
Бахмут остава най-горещата точка в Украйна, където украинските защитници водят
Коментари Харесай

Бахмут остава най-горещата точка в Украйна

Бахмут остава " най-горещата " точка в Украйна, където украинските бранители водят сражения с съветските сили. Това оповестиха украински медии, като се позоваха на генералния щаб на украинската войска.

Боевете в региона на Бахмут не престават към този момент няколко месеца. През миналото денонощие украинските сили са отбили 16 противников офанзиви в региона на Луганск и Донецк, някои от тях в регионите на Бахмут и Соледар.

Според ръководителя на администрацията на Луганска област Сергий Гайдай въоръжените сили на Украйна сполучливо организират контранастъпление в посока Сватово и Кременная.

Русия се стреми да усъвършенства тактическата си позиция в Купянск и в Лиманско направление. Тези територии бяха освободени при есенното контранастъпление на украинските сили.

Генералният щаб оповестява, че към този момент са премахнати над 100 000 съветски окупатори, над 3000 танка, съвсем 6000 бойни бронирани машини, над 650 крилати ракети, оповестява БНР.  

Междувременно Киевската градска военна администрация оповестява, че обстановката с енергоснабдяването в столицата остава сложна.

Поради разрушените мрежи и възли множеството консуматори в града не могат да получат електричество в домовете си. Все още има спешни спирания на тока, чиято дълготрайност не може да бъде контролирана. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР