Бъдете внимателни за следните симптоми на депресия! Ако сте запознати с

...
Бъдете внимателни за следните симптоми на депресия!
Ако сте запознати с
Коментари Харесай

Бъдете внимателни за следните симптоми на депресия!

Бъдете деликатни за следните признаци на меланхолия!

Ако сте осведомени с депресията, евентуално знаете, че това е освен това от дълготрайно възприятие на горест. Въпреки че тъгата също е нездравословна за общото психическо положение, депресията е даже още по-опустошителна, защото тя ви отклонява от действителността.

Много могат да бъдат аргументите за меланхолия, само че бъдете деликатни за следните признаци:

1. Понижена сила
Депресията може да бъде много изтощителна. Когато сте в това положение, се чувствате изтощени даже след събуждането заран. Това не е изненадващо. Депресията носи стрес, а стресът ви лишава от сила.

2. Проблеми със съня
Депресията може да аргументи бодърствуване, а по-късно да ви накара да желаете да прекарате целия ден под завивките. Проблемите със съня постоянно са доста неприятен признак, който може да навреди на умственото ви положение.

3. Отчаяние
Усещането за безизходност във връзка с предишното, сегашното и бъдещето е доста явен знак за меланхолия. Когато човек е депресиран, той непрекъснато размишлява за неща, които са отвън неговия надзор. Може да не желае да мисли за тях, само че това не е под негов надзор.

4. Раздразнителност
Депресията предизвиква освен горест, само че и отрицателни страсти, когато не можете да контролирате себе си и не сте в положение да се борите с гнева на близките под въздействието на напрежението. Този признак на меланхолия може доста да усложни взаимоотношенията ви, защото към този момент не можете да споделяте съответно с хората.

5. Проблеми с храненето
Някои хора стартират да ядат доста, с цел да запълнят някаква празнина, до момента в който други изцяло губят апетита си. Депресията може да направи вашата диета доста нездравословна.

6. Загуба на интерес
Ясен знак за меланхолия е вашето равнодушие към тези неща, които в миналото са предизвиквали жив интерес у вас. Нещата, които са ви харесвали по-рано, не ви притеглят повече – и това провокира нова вълна на безпокойствие, тъй като се притеснявате, че сте изгубили всичките си предходни привързаности вечно.

7. Суицидни мисли
Когато сте депресирани, може да почувствате, че към този момент няма никаква вяра. Светът наподобява толкоз тъмен и неприветлив, че просто не желаете да сте в него повече. Дори и да не извършите опит и изобщо да не сте склонни към самоубийство, такива подли мисли към момента могат да ви посетят.

8. Чувство за празнина
Депресията може да ви накара да се почувствате, че сте притиснати и празни от вътрешната страна, че към този момент нямате усеща и страсти и към този момент не сте самите себе си. Имате единствено едно възприятие на незадоволеност от всичко, което ви заобикаля.

9. Проблем с концентрацията
Забелязали ли сте, че по време на диалог не сте в положение да запомните какво е споделил вашият събеседник единствено преди минута? Депресията може да ви лиши от всякаква централизация на внимание, защото вие сте напълно фокусирани единствено върху вашите проблеми и е извънредно мъчно за вас да се отървете от тази негативност.

Ако забележите такива признаци, най-важното е да ги разберете и да ги приемете и по-късно да потърсите помощ, в случай че не можете сами да се справите с тях. Признаването на всеки симптом на меланхолия не би трябвало да ви кара да чувствате виновност или позор. Вместо това можете да осъзнаете каква вътрешна мощ имате.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР