Бъдещият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс

...
Бъдещият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс
Коментари Харесай

Борис Джонсън назначава за съветник мозъка на Брекзит - Доминик Къмингс

Бъдещият министър председател на Англия Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс за политически консултант в новия английски кабинет, написа " Гардиън ", базирайки се на Би Би Си.
 Печатът на Острова за успеха на Джонсън: Срещнете новия пич на No 10
Печатът на Острова за успеха на Джонсън: Срещнете новия пич на No 10

Много вестници употребяват една и съща фотография, на която Джонсън е пред основния вход на " Даунинг стрийт " 10 и маха с дясната си ръка, а с лявата - палец нагоре.

Британската телевизия отбелязва, че шефът на акцията за овакантяване на Европейски Съюз влиза в ръководството на страната. Пояснява се, че Къмингс е огромен мозък и има опит , което ще се приветства от поддръжниците на Брекзит, само че в това време е доста противоречива персона. Според някои присъединението му към ръководството на страната значи по-агресивна позиция на държавното управление.

Къмингс беше специфичен консултант на Майкъл Гоув преди да поеме акцията за овакантяване на Европейски Съюз преди референдума през 2016 година Къмингс е определян от някои като " мозъка " зад сполучливата акция за Брекзит . Неслучайно сценаристът Джеймс Греъм даде централна роля на Къмингс в ефирен филм за Брекзит, изиграна от известния артист Бенедикт Къмбърбач.
 Борис Джонсън поема ръководството на Англия Обновена
Борис Джонсън поема ръководството на Англия

Той ще размени Тереза Мей на поста министър-председател и ще поеме ръководството на страната

" Гардиън " написа, че основният миг към Доминик Къмингс е, че той не е реакционер, а тори ленинист, който има вяра, че в английското държавно управление и ръководството е нужна фундаментална промяна. Представители на " Даунинг стрийт " 10 ще бъдат ужасени, в случай че се наложи да бъдат ръководени от стратега . Някои съдружници на Джонсън в Европейската изследователска група, която съставлява най-големите поддръжници на Брекзит от Консервативната партия, също ще се притеснят. В предишното Къмингс съществено ги подлагаше на критика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР