Бъдещият премиер на Австралия и лидер на Лейбъристката партия Антъни

...
Бъдещият премиер на Австралия и лидер на Лейбъристката партия Антъни
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на Австралия Антъни Албанезе ще положи клетва в понеделник

Бъдещият министър председател на Австралия и водач на Лейбъристката партия Антъни Албанезе ще постави клетва в понеделник след успеха на изборите в събота, съобщи ДПА. Той сподели през днешния ден пред публицисти, че ще се закълне дружно с още четирима души, които ще покрият всички министерски портфейла във " временен кабинет ".

По думите на 59-годишния политик, който ще е първият лейбъристки министър председател на Австралия от 2013 година насам, министерските ресори ще бъдат разпределени след това. Албанезе сподели още, че след клетвата ще замине за Япония за среща на върха във вторник на групата " Куад " (Квадрат), която сплотява Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония. " Срещата с водачите от " Куад " е безспорен приоритет за Австралия ", тъй като ще изпрати обръщение, че с смяната на държавното управление в Канбера, ще има " някои промени в политиката и изключително за измененията в климата ", съобщи лейбъристът.

Към днешна дата не е известно дали Лейбъристката партия ще може да ръководи независимо, или ще би трябвало да оглави държавно управление на малцинството. При преброени 70 на 100 от гласовете австралийският тв канал Ей Би Си заяви, че лейбъристите вземат 72 депутатски мандата, а Либерално-националната коалиция на досегашния министър председател Скот Морисън - 50 мандата. Експерти споделят, че поради комплицираната изборна система окончателното систематизиране на мандатите в 151-местния парламент ще отнеме известно време.

Часове след затварянето на изборните секции в събота Морисън призна провалянето си и сподели, че това е " тежка нощ " за неговото консервативно държавно управление, напомни ДПА. Ройтерс разяснява, че изборите в Австралия са донесли вълна от " зелени " политици и самостоятелни, които твърдо упорстват за понижаване на въглеродните излъчвания и ще изискват от новото държавно управление да развие проектите си за битка с климатичните промени, в случай че желае поддръжка за законодателните си начинания.

В страната континент най-големи замърсители на въздуха са минните, петролните, газовите и строителните компании. " Заедно ние можем да сложим завършек на климатичните войни ", съобщи в победната си тирада Антъни Албанезе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР