Бъдещият премиер Кирил Петков обясни смисъла от смяната на правилата,

...
Бъдещият премиер Кирил Петков обясни смисъла от смяната на правилата,
Коментари Харесай

К. Петков: Ако мутрите бяха в САЩ, щяха да управляват стартъпи

Бъдещият министър председател Кирил Петков изясни смисъла от промяната на разпоредбите, към която ще се стреми новото ръководство, с теорията за 2 % от обществото, които водят до напредък всички останали. " Двата % най-талантливи в едно общество се стремят към тези условия, които им разрешават развиване ", изясни Петков в " Седмицата " на Дарик радио. " Например мутрите от началото на прехода, в случай че бяха в Калифорния, щяха да ръководят компании за милиарди и стартъпи. Когато споделям, нулева приемливост към корупцията, това значи промяна на разпоредбите. И тези правила ще дадат опция за смяна на модела. Те би трябвало да родят нов образец за младите - това би трябвало да бъде младият академик или младият бизнесмен, а не онзи, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела. С тези от актуалните 2 %, които не са съгласни с новите правила, ще има борба. И по тази причина е нужна смяна в правосъдната система. Това ще е най-трудната ни задача. Необходимо е да съберем конституционно болшинство. Очевидно е, че основният прокурор и Висш съдебен съвет имат зависимости, които не знаем, само че виждаме резултата. Другото е смяна в закона за КПКОНПИ. ", съобщи Петков. 

За Северна Македония

Идеята е да се основат работни групи, които да преглеждат човешките права, бизнес връзките, историята. " Наистина има доста неща за решение и надалеч освен историята е значима, като въобще не я подценяваме ", заяви Кирил Петков.

За София

" Не съм се виждал с госпожа Фандъкова, само че мисля, че тя би трябвало да отстъпи място на млад и деятелен човек, който желае да работи за София ", сподели Петков.

Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия

" Абсолютно градивно се държат в договарянията. ДБ и Българска социалистическа партия се преценяват да не излезе дебатът в крайности, да вземем за пример за Русия. Така се стига до баланс ", заключи Петков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР