Бъдещият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен

...
Бъдещият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Еврокомисията и Унгария сближават позициите си по миграцията

Бъдещият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен одобри министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и оцени извършените диалози като „ положителни “.

Двамата са били единни по тематиката миграция, че е належащо „ ново начало и прагматични решения “. Засега не е ясно дали това значи доближаване с позицията на Унгария. Преговорите за промяна на системата на Европейския съюз по бежанските въпроси се провалиха поради отхвърли на Унгария да се ангажира с приемането на бежанци.

Бъдещият началник на Европейската комисия подчертава върху смисъла на правовата страна. Правосъдието би трябвало да е годно за всички. Критиците на Орбан го упрекват за утежняване равнището на демокрацията и върховенството на закона . Управлението в Унгария постоянно е сравнявано с властнически страни като Китай и Русия, което също способства за прояви на неодобрение в Европейския съюз.
 
 Ангела Меркел и Виктор Орбан БГНЕС

Непосредствено преди избирането й Фон дер Лайен показа политическите си цели: климатични промени, стопанска система, миграционна политика, както и ролята на Европейския съюз в международен мащаб. Тя разгласи, че ще показа нов „ Пакт за миграция и леговище “. -->

Орбан дефинира срещата като „ сполучлива “, а Фон дер Лайен като „ сериозна жена “, която схваща ситуацията в Централна Европа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР