Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна

...
Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна
Коментари Харесай

Новият канцлер на Германия подкрепя задължителната ваксинаци...

Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц поддържа въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19, заяви във вторник Франс прес, базирайки се на свои партийни източници.

Шолц, който води спешни диалози с районните водачи, е споделил, че е " наясно, че има междупартийни диспути " измежду законодателите по отношение на превръщането на Коронавирус имунизацията в наложителна, уточни пред Агенция Франс Прес източник на срещата.

" Шолц изрази своята благосклонност към сходен правилник ", добави източникът, който е от лявоцентристката Социалдемократическа партия на Шолц.

Предложеният за заместник-канцлер на Германия Роберт Хабек прикани във вторник за по-строги ограничавания за закъснение на разпространяването на заболяването.

" Това, което би трябвало да се случи, е безусловно ясно: контактите би трябвало да бъдат понижени “, сподели съпредседателят на Зелената партия, като също по този начин прикани за неимунизираните да бъдат неразрешени " всички публични заведения ", с изключение на магазините от първа нужда.

През уикенда немският рентгенолог и ръководител на Световната здравна асоциация (WMA) Франк Улрих Монтгомъри пък предизвести, че може да са нужни годишни бустерни дози, с цел да се предотвратят нови талази на ковид.
" Бустерната имунизация ускорява имунния отговор. Но не знаем тъкмо какъв брой дълго този имунен отговор ще продължи. Може би би трябвало да я повтаряме всяка година ", посочи той в изявление за Funke Media Group. Германският рентгенолог също по този начин означи, че заради тази причина документите за ваксини би трябвало да имат избран интервал на годност.

Евентуално въвеждането на наложителна имунизация обаче би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание на страната.

Франс прес припомня, че консервативният блок на напускащата канцлерския пост Ангела Меркел, който няма да бъде част от новата ръководеща коалиция на Шолц, също се разгласи в интерес на условието на жителите да бъдат имунизирани против COVID-19.

Във вторник Шолц, Меркел и ръководителите на 16-те немски райони разискват по-строги ограничавания, с цел да се опълчват на рекордно високия % на заразяване и бързото запълване на леглата за интензивно лекуване.

Сред обсъжданите ограничения са затварянето на питейни заведения и клубове и ограничението на огромни събития.

Няколко мощно наранени немски района към този момент анулираха коледните базари и не разрешиха на неимунизираните публични места като фитнес зали и уреди за отдих.

Но критиците споделят, че смесицата от правила е объркваща, като незабавните диалози във вторник са ориентирани към правене на по-единни правила за цялата страна.

Според немските медии Шолц е споделил на участниците в договарянията, че е за възбрана на неимунизираните да вземат участие в огромна част от публичния живот.

Обмислянето на по-строги ограничения идва единствено часове, откакто Конституционният съд на Германия постанови, че са били законни необятните ограничавания, наложени по-рано по време на пандемията за ограничение на коронавирусната зараза, в това число въвеждането на вечерен час, затварянето на учебни заведения и ограничавания за контакти.

Междувременно Германия записва 45 753 нови Коронавирус инфекции във вторник и 388 смъртни случая, съгласно здравната организация на Института " Роберт Кох ".

Седемдневното осреднено равнище на заболеваемост в страната пък възлиза на 452,2 на 100 000 души, като не съумя да доближи нов връх за първи път от 10 дни насам.
Свързани вести Тревога: Смъртоносният „ Oмикрон ” се появи в Германия и Чехия ВИДЕО Задължителна ваксина за армията на Германия След Меркел: Тройна коалиция застава отпред на Германия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР