Бъдещето съвсем не изглежда толкова мрачно - от пролетта нататък

...
Бъдещето съвсем не изглежда толкова мрачно - от пролетта нататък
Коментари Харесай

Кога ще свърши пандемията?

" Бъдещето напълно не наподобява толкоз тъмно - от пролетта нататък може да се чака същинско усмиряване на обстановката. Пандемията ще отмине ", споделя пред " Мюнхнер Меркур " епидемиологът Клаус Щьор, дълготраен чиновник на СЗО. " Въпреки някои болести, през лятото към този момент всичко ще е обикновено ", уверен е специалистът.

Преди това обаче следва тежка зима в Германия - предвижда Щьор. " Броят на новозаразените измежду младежите ще пораства, само че не това е същинският проблем - той се състои в огромния брой неимунизирани над 60 години, а точно те са към момента изцяло уязвими за вируса. Това може да докара до трагичен растеж на тежките случаи през зимата и до нужда от лекуване в болница. Заради това би трябвало да се вземат ограничения и да се положат старания имунизациите да напреднат. "

По данни на Института " Роберт Кох ", изцяло ваксинирани са 60,3 % от германците, а на 65 на 100 е сложена първата доза. Но както означават специалистите - за постигането на колективен имунитет е нужна квота от 85 %. Същевременно има и експерти, съгласно които постигането на колективен имунитет няма да е допустимо в това число заради обстоятелството, че и ваксинирани хора се разболяват от COVID-19 и могат да разпространят болестта.

Клаус Щьор дефинира имунизациите като главно средство в битката против ковид. Вече се знае, че даже да се заразят, ваксинираните карат болестта доста по-леко, доста дребна част от тях имат потребност от болнично лекуване и умират, показва специалистът. Затова неговата рекомендация е да се интензифицира имунизационният развой, както и да се стартира с слагането на трета доза през есента. Вероятно точно при тези условия прогнозите му ще се осъществен и пандемията ще отмине.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР