Бъдещето на френския национален отбор по баскетбол започва да се

...
Бъдещето на френския национален отбор по баскетбол започва да се
Коментари Харесай

Нтиликина: Искам да дам всичко от себе си за отбора

Бъдещето на френския народен тим по баскетбол стартира да се гради с включването в игра на 21-годишния плеймейкър Франк Нтиликина. Средните му индикатори за двата изиграни мача досега на Световното състезание, против Германия и Йордания, са 10.0 точки, 2.5 битки и 2.5 асистенции за 17 минути на игрището.

“Той играе отлично. Не е елементарно, когато се представяш на първия си огромен конгрес. Срещу Германия той и Андрю Албиси се оправиха с огромната задача да стопират Денис Шрьодер, а против Йордания Франк контролираше ритъма за нас. Той вкара две тройки още при започване на мача, игра добра отбрана и споделяше топката. Точно това желаеме от него и той ни го даде.”, сподели крилото Никола Батюм.

Нтиликина показа, че се любува на опцията да носи екипа на “петлите” - “Страхотно прекарване. Чувствам се блажен, тъй като имам правото да играя на Световно състезание. Искам да дам всичко от себе си за тима и страната си.”

В националния тим Нтиликина още веднъж играе под треньорството на Венсан Коле, с който работиха дружно в Страсбург в интервала 2015-2017 година. “Мисля, че той е станал доста по-здрав физически. Тялото му продължава да се развива и става доста по-експлозивен. Това е добре за него, тъй като към този момент може да пробива към коша, да бъде по-агресивен в играта си.

“Той е нашето бъдеще. Юртел се контузи и в този момент той би трябвало да поеме отговорността в огромните мачове. Той може да го направи. Разполага с гения и характера да бъде водач на тима.”, добави Батюм.

Еван Фурние също се изрече ласкаво за съотборника си - “Момчето може да играе. Той е доста, доста добър в отбрана. Миксът му от височина и атлетизъм е над междинното за позицията му. Той е млад, само че има голям капацитет. Ключът за него е да бъде нападателен в нахлуване от самото начало. Понякога той не употребява тази настъпателност, само че би трябвало да продължи да разчита на нея.”

198-сантиметровият гард изрази насладата си, че още веднъж има шанса да работи с Коле - “Той ми оказа помощ доста през годините, хвърли ме на паркета. Специално е да се завърнеш и да играеш за треньора, който ти е дал опцията да дебютираш като експерт. Фокусирани сме за една и съща цел.”

Французите записаха две победи в първите си два мача и в този момент им остава протоколна среща с Доминиканска република, преди да стартират борбата си във втория рунд на конкуренцията. Предстоят сложните мачове за французите, в които Нтиликина ще им е доста значим. Силно Световно състезание би стимулирало младия гард за идния нов сезон в НБА, защото досега не демонстрира най-хубавото от себе си оттатък океана.

Васил Недялков
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР