Бъдещето на Европейския съюз зависи от способността да бъдат приобщени

...
Бъдещето на Европейския съюз зависи от способността да бъдат приобщени
Коментари Харесай

Радев: ЕС ще бъде успешен, ако олицетворява успеха на държавите членки

Бъдещето на Европейския съюз зависи от способността да бъдат приобщени жителите към вземането на значимите за Европа решения. Един от огромните проблеми на Европейски Съюз през днешния ден е затвърждаващото се усещане, че бъдещето на Европа се дефинира от дребен хайлайф. Това съобщи президентът Румен Радев в изявлението си на втория ден от срещата на държавните глави от групата " Арайолуш ", която се организира в столицата на Латвия, Рига.

Българският държавен глава акцентира, че демократичните институции в Европа са факт, само че все пак те не съумяват да изпълнят приобщаващата си роля за жителите и огромна част от европейците не се усещат показани в тях.

По думите на Румен Радев икономическото и обществено доближаване сред " остарели " и " нови " страни членки на Европейски Съюз е наложително изискване за съхраняването на капацитета на съюза да бъде обединен и да работи като общественост. " Разликите в общественото и икономическото развиване на европейските страни водят и до разнообразни цели в тяхната политика за развиване. Когато сходни разлики надвишават избрана степен, те могат да застрашат солидарността, единството и даже процеса на европейска интеграция ", безапелационен беше президентът.

Румен Радев прикани за действителна интеграция в обществената сфера, стопанската система и образованието като най-ефективна мярка за отстояване на европейските правила и полезности. " За мен привличането на задгранични вложения не се изчерпва с размера на средствата, само че и с модела на публични връзки, възстановяване на бизнес средата и качеството на живот, което носят за обществото ", акцентира президентът.

Европейският съюз може да бъде сполучлив в бъдеще единствено в случай че въплъщава триумф освен като общественост, само че и на всички свои страни членки, съобщи още в изявлението си на форума Румен Радев. " Ако Европейски Съюз не е обединен и не успее да утвърждава своите полезности в прилежащите на Европа райони, то рано или късно ще стартира да внася външни за съюза модели ", безапелационен беше президентът. По думите на президента това изисква интеграция и в региона на външната политика и дипломацията, построяването на съответен защитителен потенциал, с който Европейски Съюз да подсигурява своите ползи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР