Бъдещето на автомобила е електрическо. Това твърдение вече малцина биха

...
Бъдещето на автомобила е електрическо. Това твърдение вече малцина биха
Коментари Харесай

Логистичен електрически транспорт в България е възможен

Бъдещето на автомобила е електрическо. Това изказване към този момент малко на брой биха се пробвали да оспорят, само че това бъдеще към момента наподобява много далечно за България. Ние занапред ще слагаме еко стикери на колите си, а самите те провокираха мощни брожения. Да не приказваме, че няма нормативна база, която да подкрепи по-бързото нахлуване на електрическата подвижност и у нас. Надеждите в това отношение са ориентирани към новото държавно управление. Остава да забележим дали то ще предприеме нужните ограничения и данъчни промени, с цел да приближи електрическия автомобил повече към България.

Но даже и в толкоз неподходяща среда, има компании в България, които мислят прогресивно. Такъв образец е нова логистичка компания, която прави контакт с родния представител на Volkswagen у нас, с цел да закупи лекотоварния Crafter, можещ да транспортира до 1,75 тона товар. Но най-интересното е, че за транспорта на този товар се залага не на дизелов, а на електрическия Crafter, който коства двойно повече (130 000 лева с ДДС) от подобен по мощ дизелов дериват. Още по-интересното е, че след доставката на първите осем броя e-Crafter, компанията е поръчала на Volkswagen още 20 броя от електрическия ван. Тези коли ще „ въртят” най-вече в София, като няма да отделят никакви нездравословни излъчвания във въздуха.

Както може да се чака за толкоз огромен лекотоварен автомобил, батерията му би трябвало да е със сериозен потенциал. Но не, тъкмо противоположното. За зареждане на електромотора с мощ 136 к.с. и 290 Нм се употребява литиево-йонна батерия с потенциал 35,8 kWh. Тя е вградена в пода, като по този метод цялостният товарен размер от 10,7 куб. м е недокоснат.

В градска среда и товар 1 звук батерията обезпечава пробег от към 160 км. На пръв взор това наподобява малко, само че „ домашното” е написано авансово. e-Crafter е изработен след разбор на 210 000 шофьорски профила от над 1500 клиенти. Той демонстрира, че множеството водачи изминават сред 70 и 100 км на ден с голям брой прекъсвания сред тях.

Малката батерия значи, че времето за зареждането й е доста бързо. На CCS зарядна станция с 40 kW (DC) батерията се „ пълни” на 80% за 45 минути. От стенна зарядна станция (AC) зареждането трае към 5,20 ч. Интересното е, че Volkswagen има лично решение за зареждане, което се назовава Moon. Компанията предлага цялостна гама от зарядни станции.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР