“Бъдещето е не по-малко тревожно от миналото, но горко на

...
“Бъдещето е не по-малко тревожно от миналото, но горко на
Коментари Харесай

Валентин Калинов: Путин е най-големият противник на бъдещето на Русия



“Бъдещето е не по-малко обезпокоително от предишното, само че горко на тези народи, които имат единствено предишното, те са обречени на безконечна потиснатост. Путин е най-големият съперник на бъдещето на Русия. “, сподели в предаването “Нашият ден “ на БНР философът и психолог Валентин Калинов :

“Тя не може да има такова, в случай че той е на власт. Миналото съществува единствено като спомен и припомняне, само че него го няма, до момента в който бъдещето е отворена опция. Русия има само и единствено предишното на блестящия Съюз на съветските социалистически републики, който господарства над цяла Източна Европа.

Особено необходим ни е разсъдъкът и твърдото отстояване на избрани морални полезности, които в някои случаи са безспорни. Дистинкцията сред положително и зло е безспорна. Между цивилизованост и нецивилизованост за мен е безспорна. Онова, което се назовава европейски дух и се осланя на европейски полезности като свободата, равенството, братството, на полезности като разговора и консенсуса .

Всички тези неща в един миг отстъпват на назад във времето и ние се оказваме в един надълбоко смутен свят, изгубили опора като обрулен лист, който се носи из мирозданието без да може да откри вярна посока. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР