Бачковският манастир ще възобнови дейността на детския лагер край село

...
Бачковският манастир ще възобнови дейността на детския лагер край село
Коментари Харесай

Бачковският манастир ще възобнови дейността на детския лагер

Бачковският манастир ще възобнови активността на детския лагер край село Бачково, с цел да може там да се организират занимания по вяра. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив архимандрит Симон, свещеник на Бачковската обител. По думите му, с цел да може лагерът да се употребява, той би трябвало да се ремонтира, най-малко отчасти, с цел да може целогодишно деца, които учат вяра, да идват и да лагеруват изцяло гратис за сметка на Бачковския манастир.
„ Лагерът не е функционирал от 1995 година, когато са регистрирани последните смени. Поради тази причина в този момент го употребяваме като скаутски лагер, тъй като не желае специфични мерки от наша страна. В момента лагеруват на палатки 70 души, като при започване на август се чака втора група скаути – към 60 души. Имаме спогодба и съгласие с уредниците на този лагер, че вероятно следващата година той ще стартира още от 1 юни и ще продължи до 1 септември “, сподели още отец Симон.
Игуменът уточни, че концепцията на монашеското приятелство е лагерът да извършва чисто църковни функционалности и заниманията да не се организират в манастира, тъй като става въпрос за дребни деца. „ Те са деца и имат сила, желаят независимост. Целта ни е в детския лагер да се организират часовете по вероучение денем, само че и децата да могат да играят, а не да бъдат ограничавани. Тук ще почиват деца, които желаят да учат вяра или към този момент са в неделни учебни заведения, каквито действат съвсем във всички епархии в страната “, разяснява архимандрит Симон. Той уточни, че частичните поправки по постройките на лагера и обезпечаването на подобаващи условия би трябвало да се извършат в месеците от септември до ноември, до момента в който разрешава времето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР