БАБТО като сдружение, защитаващо интересите на българския легален малък и

...
БАБТО като сдружение, защитаващо интересите на българския легален малък и
Коментари Харесай

БАБТО: Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

БАБТО като съдружие, защитаващо ползите на българския законен дребен и междинен бизнес, поддържа всички законодателни начинания и интензивности, които работят за развиването на целия телекомуникационен пазар. Наш приоритет е инициирането на съответни промени в законодателството, които дават отговор на променената софтуерна среда и ориентирани против опциите, позволяващи процъфтяването на пиратски модели.

Въпреки заявените положителни планове за битка с пиратството от страна на страната, не можем да приемем за верен метода на осъществяване на акцията от ГДБОП на 13.06.2019 година

Липсва информация в общественото пространство дали в съответния случай са открити нарушавания по реда на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) и дали са спазени всички процедури за налагане на наказания на нарушителите.

Но даже и това да е реалност, необяснимо е за какво чиновници на силови ведомства изземват техника за доставка на интернет, както и техника за разпространяване на телевизионни стратегии, за които тези оператори имат съответно подписани контракти и не са свързани с предмета на хипотетично престъпление.

Смятаме за изцяло неприемливо да бъде прекъсната работата на районни телевизионни медии, както и да бъде възпрепятствана работата на техните журналистически екипи.

Нарушени са фундаментални човешки права, защитавани от чл.10 на ЕКЗПЧОС и поредната процедура на Европейския съд в Страсбург, а точно приемането и разпространението на информация.

Така зад заявените положителни планове, прозира форма на принуда върху дребния и междинния бизнес в страната.

Исторически, точно легалният дребен и междинен бизнес се е потвърдил като поръчител за устойчивото развиване на пазара, за запазването на конкурентоспособността и качеството на телевизионното наличие.

Затова опитите за заглушаване на неговия глас в дълготраен проект ще докара до деформиране на пазара и до повишението на цените за услугата за крайния консуматор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР