Бъбреците са най-важният орган на отделителната система. Важни са за

...
Бъбреците са най-важният орган на отделителната система. Важни са за
Коментари Харесай

Откажете се от тези 10 навици, за да не погубите бъбреците си

Бъбреците са най-важният орган на отделителната система. Важни са за водния баланс, артериалното налягане, посредством тях се отделят отпадните артикули от обмяната на веществата в организма. Тяхното здраве е от значително значение за цялостното здраве и тонус. Освен разнообразни болести, увреждания и унаследен фактор, навиците ни оказват доста  влияние върху бъбреците. Кои са 10-те най-пагубни за тях привички?
1. Прекомерна приложимост на сол.
Солта съдържа натрий, който претрупва бъбреците. Проблемът не идва единствено от солницата на масата, а и от потреблението на солени храни – чипс, осолени меса и други, както и от храните със прикрито наличие на сол. Не добавяйте сол към ястието си, обезсолявайте във вода сиренето, маслините и други храни, при които е допустимо, преди да ги консумирате.
2. Ограничен банкет на вода.
Навярно е мъчно да пиете толкоз течности, колкото е целесъобразно. Особено зимата. Но достатъчните количества вода са значими за бъбреците и за целия организъм. Ако водата не ви е вкусна, заменете част от количеството с билков чай. Или поставете в каната резенчета портокал или лимон, с цел да я овкусите и консумирате на драго сърце.
3. Не следите кръвната си захар.
Неоткритият и нелекуван диабет поврежда бъбреците.
4. Не посещавате тоалетна, незабавно, когато почувствате потребност.
Ако сдържате повика, това товари бъбреците ви, провокира увеличено налягане върху тях, води до формиране на камъни и още по-страшно – до бъбречна непълнота.
5. Бедно меню, непълен банкет на витамини и минерали.
Фаст фууд, ядене на крайник, привързаност към сладки и пакетирани храни – това води до намален банкет на значими за здравето на бъбреците и на целия организъм витамини и  минерали. Специално за този орган е нездравословен дефицитът на витамин В6 и магнезий.
 Защо белият дроб, сърцето и бъбреците се повреждат при COVID-19 Защо белият дроб, сърцето и бъбреците се повреждат при COVID-19
" По информация на сътрудниците заболяването визира най-често белия дроб. Характерното за Коронавирус е това, че тя провокира инфектиране в най-малки...
6. Спазване на кето режим и консумация на прекалено много ядки
Повишеният банкет на протеини от месо, млечни и други артикули може да е потребен за редица болести и да води до бързото съкращаване на тежестта, само че е нездравословен за бъбреците. Прекомерната консумация на протеини нарушава бъбречната функционалност, а несъразмерната консумация на ядки води до формиране на камъни в бъбреците при предразположените към това.
7. Прекаляване с медикаменти.
Безразборният банкет на медикаменти изключително на болкоуспокояващи разрушава бъбреците. Те филтрират всичко, в това число всяка таблетка, която погълнете. Посягайте към лекарствени средства, даже към тези без рецепта, при същинска нужда.
8. Обездвиженост и затънал метод на живот.
 Сърцето, белият дроб и бъбреците след COVID-19: За какво да внимаваме Сърцето, белият дроб и бъбреците след COVID-19: За какво да внимаваме
Широкоизвестно е към този момент, че главните провали на заболяването са на белите дробове. Всички са чували за тази атипична пневмония, както я на...
Липсата на придвижване води до наднормено тегло, а то до заболявания, увреждащи трайно бъбреците. Високото кръвно е водеща причина за бъбречна непълнота. И самите повредени бъбреци предизвикват повишаване на налягането. Добрата форма оказва помощ да поддържане на идеално кръвно налягане, предпазващо бъбреците от увреждане.
9. Тютюнопушене.
Пушенето вреди на редица органи и системи. Вредата върху сърцето, кожата, белия дроб не е загадка за никого, само че малко осъзнават, че пушенето понижава притока на кръв към бъбреците и усилва риска от тумори, формирани в органа.
10. Замяна на захарта с подсладители
В битката за стройно тяло доста хора се отхвърлят от захарта и я заменят с подсладители. Те обаче утежняват действието на бъбреците. Изключение прави стевията.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР