Бъбреците извеждат излишната течност от тялото, поддържат нормално кръвното налягане

...
Бъбреците извеждат излишната течност от тялото, поддържат нормално кръвното налягане
Коментари Харесай

Тези 5 храни решават всички проблеми с бъбреците

Бъбреците извеждат непотребната течност от тялото, поддържат обикновено кръвното налягане и вземат участие интензивно в метаболизма. През тях минава мощен поток от кръв, те изпомпват над 1,2 литра всяка минута. За профилактика на болесттите на този значим орган е належащо да се съблюдават избрани хранителни рекомендации, предлага.
Колко вода би трябвало да пиете?
Човешкото тяло се състои приблизително от 60% вода, 34% органични субстанции, 6% неорганични. Водата оказва помощ на бъбреците да филтрират токсините и да образуват урина, която изхвърля токсините от тялото. Ето за какво би трябвало да включите в диетата от 1,5 до 2,8 литра всеки ден, според от тежестта ви. Но в случай че страдате от хронично бъбречно заболяване и задържате течности, краката ви отичат, лекарят може да ви предложи да ограничите дневния си банкет на вода.
Какво да консумирате?
1. Тиква
Това е нискокалоричен артикул. Богат е на витамини и минерали. Тиквата оказва помощ да се отстранен ненужните соли, които предизвикват образуването на камъни от организма. Добър диуретик е, заради което оказва помощ при отоци и бъбречни болести. Тиквата съдържа каротин, който предотвратява развиването на бъбречни болести.
2. Зелени зеленчуци
Спанак и броколи са източник на антиоксиданти, които пазят тялото и предизвикват обновяването на клетките, тъканите и органите, което е потребно за бъбреците. По-добре е да употребявате зехтин за готвене и като дресинг за салати, защото той е източник на мононенаситени мастни киселини (включително олеинова киселина), които са потребни за бъбречната функционалност.

3. Червена боровинка
Веществата, които са включени в сока от алена боровинка, дезинфекцират пикочно-половата система и предотвратяват прилепването на патогенни микроби по стените на пикочния мехур. Червената боровинка оказва помощ за прочистването на бъбреците, има противовъзпалително и антисептично деяние.
В същото време боровинките могат да навредят на тези, които страдат от камъни в бъбреците.
4. Морска риба
Богата е на омега-3 мастни киселини, които могат да бъдат потребно допълнение към всяка диета. Те понижават равнищата на мазнини в кръвта и предотвратяват високото кръвно налягане, което усъвършенства бъбречната функционалност.
5. Ябълки
Съдържат доста витамин С и пектин, които спомагат за понижаването на равнищата на кръвната захар и холестерола. В недопечен тип ябълките не се предлагат на хора с язвена болест, изключително язва на дванадесетопръстника, защото съдържащата се в плода киселина ще нервира болната лигавица.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР