B-21 Raider. Снимка: United States Air Force/FacebookСветовният печат е авторска

...
B-21 Raider. Снимка: United States Air Force/FacebookСветовният печат е авторска
Коментари Харесай

Световният печат: Разкриха тайния американски бомбардировач B-21, Европа би имала проблеми без САЩ, още напрежение около Мъск и Twitter

B-21 Raider. Снимка: United States Air Force/FacebookСветовният щемпел е авторска графа на ДЕБАТИ.бг, която отразява водещите вести в едни от най-известните и влиятелни международни издания. В нея на един адрес можете да откриете най-важното от интернационалната сцена.„ Политико: Тайната е разкрита – Пентагонът разкрива най-новия си бомбардировач 
Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин показа новия B-21 Raider в завода на Northrop Grumman в Калифорния в петък, като по този метод публиката за първи път видя първия нов бомбардировач на Пентагона от повече от три десетилетия.

 

 Световният щемпел

Дебютът на свръхсекретния бомбардировач идва в миг, когато Министерството на защитата ускорява вниманието си към Китай като евентуален съперник. В понеделник Министерството на защитата разгласява ново изследване, показващо трагичното разширение на нуклеарния капацитет на Пекин, а в новата Национална отбранителна тактика Китай е посочен като главно предизвикателство за Пентагона.

„ Отбраната на Америка постоянно ще се корени във възпирането на спорове “, съобщи Остин пред събралото се голям брой в авансово готови бележки, минути откакто тройка по-стари бомбардировачи на Военновъздушни сили прелетяха над главите и новият B-21 беше изтеглен от хангара си. „ Така че ние още веднъж даваме ясно да се разбере на всеки евентуален зложелател: рисковете и разноските за експанзия надалеч надвишават всички вероятни изгоди “.

B-21 е затулен в загадка, откогато през 2015 година Военновъздушните сили избраха Northrop пред Boeing да построи самолета в горещо оспорван конкурс. За разлика от други засекретени стратегии, Пентагонът намерено признава съществуването на новия бомбардировач – само че това е всичко. Военновъздушните сили пазят в загадка по-голямата част от информацията за самолета, тъй че евентуални съперници като Китай и Русия да не могат да откраднат дизайна му или да разработят способи за свалянето му.

Това, което обществеността знае, е, че B-21 е основан с ново потомство стелт технология, предопределена да заобикаля най-сложните радари. Остин посочи обстоятелството, че „ в този аероплан са вложени 50 години прогрес в региона на технологиите с ниска степен на наблюдаемост “.

„ Дори най-сложните системи за противовъздушна защита мъчно ще открият В-21 в небето “, сподели той.

Бомбардировачът е планиран да прониква през вражеската противовъздушна защита и да доближава цели на всички места по света – нещо, което съгласно Northrop могат да вършат единствено към 10% от сегашните бомбардировачи. B-21 е по-ефективен от всеки различен бомбардировач с отдалечен обхват в света, сподели Остин, като означи, че „ няма да е належащо да се базира на място и няма да се нуждае от логистична поддръжка, с цел да задържи всяка цел в заплаха “.

„ Наличието на сходна дарба е значимо за възпирането и за опцията, в случай че се наложи, да надделеем в спор “, съобщи преди церемонията почитан чиновник на МО, на който бе предоставена анонимност, с цел да разиска деликатната тематика.

Това ще бъде изключително значимо, в случай че Съединени американски щати влязат в спор с Китай, който през последното десетилетие фрапантно разшири военните си благоприятни условия. Например, в случай че Китай реши да нахлуе в Тайван – сюжет, който по оценки на Пентагона може да се случи до 2027 година – В-21 ще може да реагира в къс период, споделя Марк Гънзингер, анализатор от Центъра за стратегически и бюджетни оценки.

B-21 е „ бомбардировачът за въздържане на Китай “, сподели Гънзинджър, говорейки в панел на годишната конференция на Асоциацията на военновъздушните сили през септември.

Военновъздушните сили възнамеряват да купят най-малко 100 B-21, с цел да заменят флота си от бомбардировачи B-1 и B-2, като първите доставки на самолетите се чакат в средата на 2020 година Той ще може да носи както нуклеарни, по този начин и стандартни оръжия и ще има опция да бъде пилотиран или безпилотен, споделя Northrop.
BBC: Европа би имала проблеми без Съединени американски щати, сподели министър председателят на Финландия
Финландският министър-председател Сана Марин съобщи, че Европа „ не е задоволително мощна “, с цел да се опълчи сама на съветската инвазия в Украйна, и би трябвало да разчита на поддръжката на Съединени американски щати.

 Световният щемпел

По време на визитата си в Австралия водачът на чакащата членка на НАТО съобщи, че защитата на Европа би трябвало да бъде укрепена.

„ Трябва да бъда брутално почтена с вас, сега Европа не е задоволително мощна “, сподели тя. „ Без Съединените щати бихме били в неволя “.

Съединени американски щати са надалеч най-големият снабдител на военна помощ за Украйна.

От началото на войната през февруари до момента те са отделили 18,6 милиарда $ (17,7 милиарда евро) за поддръжка, се споделя в изследователска информация на английската Камара на общините от предишния месец.

Вторият по величина донор е Европейският съюз, следван от Обединеното кралство, твърди Институтът за международна стопанска система в Кил. Техният принос обаче е помрачен от този на Съединени американски щати.

И защото военните ресурси на европейските страни се изчерпват, до момента в който те доставят Украйна, Марин съобщи, че би трябвало да се направи повече за подсилване на европейската защита.

Тя добави, че Европа би трябвало да се увери, че „ построява тези качества, когато става въпрос за европейската защита, европейската отбранителна промишленост и да се увери, че можем да се оправим в разнообразни типове обстановки “.
Reuters: Мъск автоматизира модерирането на Twitter
Twitter на Елон Мъск залага в огромна степен на автоматизацията за модериране на наличието, като се отхвърля от някои ръчни прегледи и избира да лимитира разпространяването, а не да отстранява непосредствено избрани изявления, съобщи новият началник на отдела за доверие и сигурност пред „ Ройтерс “.

 Световният щемпел

Twitter също по този начин по-агресивно лимитира хаштаговете и резултатите от търсенето в области, включващи употреба на деца, без значение от евентуалните въздействия върху „ доброкачествените използва “ на тези термини, сподели вицепрезидентът на Twitter по продуктите за доверие и сигурност Ела Ъруин.

„ Най-голямото нещо, което се промени, е, че екипът е изцяло овластен да работи бързо и да бъде допустимо най-агресивен “, сподели Ъруин в четвъртък, в първото изявление, което началник на Twitter даде след придобиването на компанията за обществени медии от Мъск в края на октомври.

Нейните мнения идват в миг, когато откриватели оповестяват за внезапно нарастване на речта на омразата в обществената медийна услуга, откакто Мъск разгласи прошка за сметки, спрени при предходното управление на компанията, които не са нарушавали закона или не са взели участие в „ фрапантен спам “.

Компанията се сблъска с остри въпроси по отношение на способността и желанието си да модерира нездравословно и нелегално наличие, откогато Мъск редуцира половината от личния състав на Twitter и сложи ултиматум за дълготрайно работно време, което докара до загубата на още стотици чиновници.

А рекламодателите, които са главният източник на доходи на Twitter, напуснаха платформата заради опасения за сигурността на марката.

В петък Мъск даде обещание „ доста усилване на модерирането на наличието и отбраната на свободата на словото “ по време на среща с президента на Франция Еманюел Макрон.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!0ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 03.12.2022, 11:03
03.12.2022, 10:41
03.12.2022, 09:07
03.12.2022, 08:55
Последни публикации-03.12.2022, 12:03-03.12.2022, 11:03-03.12.2022, 10:41Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР