Азовстал се превърна в последната крепост на украинската съпротива в

...
Азовстал се превърна в последната крепост на украинската съпротива в
Коментари Харесай

Блокирани в ”Азовстал” бойци помолиха Илон Мъск да ги евакуира

" Азовстал " се трансформира в последната цитадела на украинската опозиция в Мариупол. Много цивилни бяха изведени предходната седмица след съглашение сред Киев и Москва, само че двете страни в спора не се схванаха за извеждането на стотиците военни от украинска страна от стоманодобивния цех. Някои от блокираните са ранени след седмици на бомбардировки.

“Илон Мъск, хората споделят, че идвате от друга планета, с цел да научите хората да имат вяра в невъзможното. Нашите планети са една до друга, защото аз пребивавам там, където е съвсем невероятно да оцелея. Помогнете ни да излезем от Азовстал като медиатор. Ако не вие, кой? “, написа в Twitter командирът Сергей Волина.

Украинските управляващи споделят, че към 1000 бойци се задържат в многото подземни тунели на Азовстал, стотици от които са съществено ранени и се нуждаят от незабавна евакуация. Заводът е под мощен съветски обстрел.

Мъск, най-богатият човек в света, има ракетна компания SpaceX и производителя на електрически коли Tesla и възнамерява да купи Twitter. През февруари, когато интернетът на Украйна беше пресечен след нахлуването на Русия, Мъск отговори на туит от украински държавен чиновник, търсещ помощ. В него милиардерът съобщи, че сателитната широколентова услуга Starlink на SpaceX е налична в Украйна и че SpaceX изпраща повече терминали в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР