Азия е необятна, заяви президентът Румен Радев, който откри азиатския

...
Азия е необятна, заяви президентът Румен Радев, който откри азиатския
Коментари Харесай

Радев хвали България като мост между Европа и Азия

Азия е необятна , съобщи президентът Румен Радев, който откри азиатския фестивал в София. Вниманието към азиатската просвета от дълго време будели интереса на европейските страни.

Регионът се трансформира в основен фактор за световното развиване на икономическите процеси, уточни президентът. Регионът имал значимо значение за финансовата сфера, политиката, мира, битката с климатичните промени. Азиатските страни са натурален сътрудник на България, тъй като сме мост за тях към Европа , посочи Радев.

Страната ни отделяла голямо значение на подсилване на връзките сред България и Азия . Той подчертава на културното съдействие сред страните. 30 бели гълъба бяха пуснати като знак на мир и обич сред народите. На сцената " Лятна Естрада " в Борисовата градина президентът даде началото на второто издание на фестивала на азиатската просвета " Цветовете на традициите ".

Събитието е проведено по самодейност на Индонезийското посолство в България, дружно с още 12 дипломатически представителства - на Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран.

Освен показване на културата и традициите на страните, събитието е отдадено и на благородна идея - приемните фамилии .

 Радев удостои посланика на Република Корея у нас с медал
Радев удостои посланика на Република Корея у нас с медал " Стара планина "

Посланик Шин напуща България, само че остава почетен ръководител на Българо-корейската търговско-промишлена камара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР