Азиатско-тихоокеанският регион (APAC) беше най-големият пазар за акумулаторни системи за

...
Азиатско-тихоокеанският регион (APAC) беше най-големият пазар за акумулаторни системи за
Коментари Харесай

GlobalData: Азиатско-тихоокеанският регион ще бъде най-големия пазар на сторидж системи в следващите години

Азиатско-тихоокеанският район (APAC) беше най-големият пазар за акумулаторни системи за предпазване на сила през 2020 година, като представляваше 49,9% от инсталирания потенциал на световния пазар. Очаква се районът да резервира челната си позиция през прогнозния интервал до 2025 година, както и пазарния си дял от почти 53,5% през 2025 година Дори и тогава идващите най-големи пазари ще бъдат тези в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) и Америка, изясняват в собствен отчет международната анализаторска организация GlobalData.

Последният отчет на компанията, „, разкрива, че спадът в цените на технологиите на батериите, възходящата потребност от непоклатимост на мрежата и резистентност за интеграция на възобновими източници на енергийния пазар са главните движещи фактори за пазара на системите за предпазване на сила.

Bhavana Sri, енергиен анализатор в GlobalData, разяснява: „ Китай евентуално ще изпревари Съединени американски щати и ще управлява пазара на държавно равнище през 2025 година Пазарът за предпазване на сила от акумулатори в Китай се чака да доближи 3,22 милиарда Долара през 2025 година Със своята голяма цел за инсталиране на потенциал от ВЕИ, кумулативният конфигуриран потенциал на пазара за предпазване на сила в Китай се чака да доближи съвсем 12 GW през 2025 година " Тъй като броят на обвързваните с мрежата централи за произвеждане на зелена електрическа енергия се усилва неимоверно, Азиатско-тихокеанския район ще се концентрира върху регулирането на честотата в електрическата мрежа, с цел да възстановява вариациите в производството на ВЕИ.

До края на 2025 година, четирите водещи страни в района, а точно Китай, Южна Корея, Австралия и Япония, се чака групово да конфигурират кумулативен потенциал от 20,45 GW.

Регионът на Европа, Близкия изток и Африка е вторият по величина пазар, който съставлява близо 30% от международния кумулативен конфигуриран потенциал до 2020 година Очакванията са районът да записва устойчиво внедряване на системи за предпазване на акумулатори през прогнозния интервал, основно в европейски страни.

Очаква се Англия и Германия да бъдат водещите пазари в Европа за системите за предпазване на сила посредством акумулатори. Очаква се пазарите в Близкия изток и Африка да имат минимално влияние върху районния пазар през прогнозния период; обаче се чака те да играят по-голяма роля в дълготраен проект.

Регионът на Америка представляваше към 21,1% от кумулативния конфигуриран потенциал до 2020 година, а Съединени американски щати бяха най-големият пазар в международен мащаб. Разполагането на сторидж системите преди електромера способства за растежа на американския пазар. Страната има и постоянна конструкция на финансиране на системите за предпазване на сила.

По същия метод Калифорния разшири сполучливата си стратегия за поощряване на независимо енергопроизводство, която допринесят доста сторидж системите за лична приложимост. Докато пандемията COVID-19 докара до закъснение на комерсиалните и индустриалните съоръжения, жилищният напредък остава мощен в Калифорния и Хавай вследствие на тласъци и стратегии за резистентност. Политическата поддръжка се смята за една от главните аргументи за растежа на технологиите за предпазване на акумулатори в Съединени американски щати. Бхавана Шри прибавя: „ През последното десетилетие бяха интегрирани разнообразни нови цифрови и интелигентни технологии.

Страните интензивно предизвикват модернизацията на мрежите и усъвършенстват способността на системие и те да дават отговор на условията на сегашното и бъдещето.

Освен това се употребяват акумулатори за подкрепяне на интелигентни мрежи, консолидиране на възобновими източници, основаване на умни пазари на електрическа енергия, даване на спомагателни услуги и повишение на устойчивостта на системата и енергийната самодостатъчност.

„ Насърчителните политики и високите такси за електрическа енергия също тласкат пазара към възобновими източници и / или предпазване, плюс възобновими източници на равнище краен консуматор. Тъй като енергийният бранш се развива, с цел да приспособи нови технологии и да се приспособява към изменящите се пазарни трендове, съхранението на сила ще играе решаваща роля в прехода и трансформацията на енергийния бранш “, разясни още Бхавана Шри.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР