Азиатските акции поевтиняха към 8-седмични дъна по време на търговията

...
Азиатските акции поевтиняха към 8-седмични дъна по време на търговията
Коментари Харесай

Напрежение на световните борси след обвиненията на Тръмп към Китай

Азиатските акции поевтиняха към 8-седмични дъна по време на търговията във вторник, откакто президентът на Съединени американски щати Тръмп упрекна Китай, че е провалил договарянията за комерсиално съглашение и предвид на това удостовери въвеждането от петък на доста високи мита върху вноса на китайски артикули. В същото време управляващите в Пекин заплашиха с ответни ограничения, съобщи БНР.

Всичко това в допълнение охлади инвеститорските очаквания от последните седмици и месеци, че идният през днешния ден и на следващия ден във Вашингтон 11-ти кръг от договарянията ще способства за реализиране на комерсиално съглашение САЩ-Китай, което да постави завършек на тарифната война сред двете най-големи стопански в света.

В очакване на идването на китайската делегация отпред с вицепремиера Лю Хъ в американската столица азиатските и европейските тържища се оцветиха още веднъж в алено по време на днешната търговия.

Японският показател Nikkei затвори с намаляване от 0,93% до 5-седмично дъно, главният китайски показател Shanghai Composite пък загуби 1,48% от цената си, до момента в който хонконгският показател Hang Seng се намали с 2,29%. Силен спад с над 3% означи и южнокорейският показател Kospi, до момента в който показателят на борсата в Тайван се намали с 1,74%.

Европейските пазари на акции започват днешната търговия под засилен напън от продажби, като общият показател Stoxx Europe 600 се намалява с 0,8%, немският DAX30 - с 0,79%, френският CAC40 - с 1,13%, италианският MIB - с 0,75%, испанският Ibex-35 - с 0,82% и английският FTSE100 - с 0,56%.

Фючърсите на главните американски фондови показатели също регистрират нови мощни намаления преди старта на търговията на Уолстрийт, като фючърсите на DJIA се намаляват с близо 200 пункта (спад с 0,78%), фючърсите на S&P500 - с 0,79% и на софтуерния показател Nasdaq 100 - с близо 1%.

Опасенията за ескалация на тарифната война сред Съединени американски щати и Китай се отразяват отрицателно и при търговията на стоковите тържища и по-специално на петролните пазари. Фючърсите на петрола Брент с доставка през юли се намаляват с 1% към 69,60 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт с доставка през юни - с 1,08% към 61,40 $ за барел.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР