Азиатската (китайска, японска, корейска и т.н.) кухня и култура е

...
Азиатската (китайска, японска, корейска и т.н.) кухня и култура е
Коментари Харесай

Ин и Ян храненето: Балансът, в който се крие тайната на дълголетието

Азиатската (китайска, японска, корейска и т.н.) кухня и просвета е надълбоко обвързана с философията на Ин и Ян, известни като двата съществени житейски правилото. Те има мощно наличие и в обичайна китайска медицина и хранене при азиатските нации. Идеята зад Ин и Ян е, че всичко в универсума е построено от две противоположни начала, които се допълват и взаимодействат - мрачно и ярко, студено и топло, меко и твърдо, женско и мъжко и така нататък Тези две сили, наречени Ин и Ян, играят значима роля и в подтекста на питателните привички на народите от Далечния Изток.

Ин и Ян се отнасят до разнообразни хранителни качества и усети и са свързани с избрани органи и функционалности в тялото. Ин храните се считат за охлаждащи, влажни и по-тежки, до момента в който Ян храните са топли, сухи и по-леки. В обичайна китайска медицина имат вяра, че несъответствието сред Ин и Ян в тялото може да докара до разнообразни здравословни проблеми и поради това подборът на хранителни артикули се прави за възобновяване на салдото.



Балансът, в който се крие тайната на дълголетието

Една от най-интересните характерност на китайската кухня е вниманието, което се обръща към салдото сред Ин и Ян при едно ядене, както и при хранителния режим през целия ден. по тази причина и типичното китайско ядене се състои от разнообразни съставки, които са подбрани по този начин, че да съчетават Ин и Ян детайли. Например, в случай че една съставна част е насочена към Ян съставките, то втората ще бъде насочена към Ин-съставките, тъй че да се реализира нужния баланс.

Китайската кухня е богата на зеленчуци, плодове, ядки, зърнени храни и супи. Всички те са изобилстващи на фибри, витамини и минерали, които са от значително значение за здравето на организма. Същевременно, китайската кухня включва малко количество месо, само че за сметка на това натъртва на повече риба и бяло птиче пред алено месо. Това оказва помощ да се обезпечи салдото сред протеините и другите хранителни субстанции.

Защо най-дълголетните хора са измежду народите от Далечния Изток

Азиатските нации са известни с дълголетието си и положителното си физическо здраве. Вярва се, че това се дължи най-много на тяхната хранителна просвета, която привежда тялото в баланс и подкрепя положителното му действие. Ин и Ян правилата в храненето се смятат за основен фактор за опазване на силата и жизнеността през целия живот.

Съществуват и други аспекти на китайската кухня, които спомагат за здравословното положение и дълголетието. Например, обичайните способи на готвене за опазване на питателните субстанции. Благотворен резултат върху организма на азиатските храни се дължи изключително доста и на необятното приложение в кулинарията на подправки със здравословни качества.

Ако би трябвало да обобщим всичко, казано дотук, салдото сред двата правилото в обичайна китайска (азиатска) кухня играе значима роля за поддържане на положителното здраве и сила през целия живот. Ето за какво, в случай че желаеме да възприемем този метод на хранене, би трябвало да се стремим към многообразие, баланс и сдържаност в избора на храни и метода им на подготвяне.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР