Азербайджанската делегация напуска провеждащото се в Ереван Европейско първенство по

...
Азербайджанската делегация напуска провеждащото се в Ереван Европейско първенство по
Коментари Харесай

Азербайджан напусна европейското по вдигане на тежести заради изгарянето на флага му

Азербайджанската делегация напуща провеждащото се в Ереван Европейско състезание по повдигане на тежести поради случая с подпалването на националния му байрак, оповестиха спортното и олимпийското ведомства на страната, представени от БГНЕС.


„ На 14 април 2023 година на церемонията по откриването на Европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван, столицата на Армения, знамето на Азербайджан беше предизвикателно изгорено от публично акредитирано лице. В условия, в които в Армения царува атмосфера на ненавист и сигурността не е обезпечена, естественото присъединяване на азербайджански спортисти в надпревари е невероятно заради психологическия напън върху тях. Предвид всичко това беше взето решение азербайджанските спортисти да бъдат върнати в родината им ", се споделя в изказването.

Баку прикани интернационалната общественост и спортните организации да осъдят този случай.

Европейското състезание по повдигане на тежести стартира в Ереван в петък. Един от феновете, присъстващи на церемонията по откриването, изгори знамето на Азербайджан напряко на сцената. Той е арестуван и отведен в едно от полицейските ръководства в Ереван, откъдето по-късно е освободен, без да носи отговорност. Министерство на външните работи на Азербайджан също осъди случая.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР