Аз се чувствам напълно българка, защото тук уча, тренирам, тук

...
Аз се чувствам напълно българка, защото тук уча, тренирам, тук
Коментари Харесай

Мис Варна 2023: Родена съм в Украйна, но се чувствам българка

„ Аз се усещам изцяло българка, тъй като тук изучавам, упражнявам, тук са ми всичките другари. Напълно българка се усещам, варненка “.

Това сподели Мис Варна 2023 Елизабет Кравец, която бе нападната, че е спечелила състезанието, макар украинските си корени.

„ Родена съм там, татко ми е на половина евреин, на половина украинец. Имам родственици там и съм родена там, само че от 10 години към този момент не съм там и нямам нищо общо с изключение на някои родственици “, изясни тя за Украйна пред Нова тв.

„ Много съм горда. Наистина е голяма чест да съм с тази купа наградена. Наистина съм доста щастлива и благодаря на всички – на журито, на Мира Матеева, че видяха тъкмо в мен тази купа и че мога да нося тази купа “, показа 17-годишното момиче.

„ Като прочетох някои мнения, бях в действителност потресена и в потрес, тъй като няма потребност да се разяснява това, което въобще не се отнася до състезанието. Аз се пробвам да не обръщам внимание на негатива и да мисля положително, тъй като има доста хора, които ме поддържат и няма смисъл от цялото това “, сподели тя и посъветва злобарите да имат повече време, а и да се замислят, че няма да им е прелестно, в случай че това се случи на техните деца.

За себе си Кравец описа, че тренира спортни танци към този момент 13 години от четиригодишна възраст. „ Вече съм десеткратна шампионка на България, представям България на интернационална, международна сцена, седма съм в света “, сподели тя.

Относно войната в Украйна тя пожела на хората там да са живи и здрави и войната да завърши по-бързо.

Организаторката на състезанието Мира Радева прикани състезанието да не се обвързва с съветската инвазия. Тя напомни, че през 2011 година е имало сходен случай – на половина българка, на половина украинка е спечелила състезанието, само че тогава това се е приело като бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР