Аз съм от поколение, на което никой не е обяснявал,

...
Аз съм от поколение, на което никой не е обяснявал,
Коментари Харесай

Sofia Pride Parade

Аз съм от потомство, на което никой не е обяснявал, че на света има гей, бисексуални или транссексуални. Впрочем, не знам дали у нас въобще има други генерации, с изключение на такива – незнаещи, неразбиращи, незаинтересовани или враждебни…

В моя случай се получи по този начин, че израстнах и измежду такива хора и тъй като никой не ми обясняваше, че те са разнообразни, аз ги одобрявах като идентични. И това е единственото отношение, което имам и до момента. Ето за какво и тази година не участвах в парада на „ другите “. За мен те не са разнообразни. Не деля приятелите си по половите им желания, а по всичките им останали желания, които споделяме като другари – изкуството, модата, книгите, красивите неща, пътуванията. Не разбирам за какво би трябвало да има церемониал с лозунги и политици и after party в гей клуб, вместо да се веселим всички дружно на „ София диша “ на Шишман? Това не ни ли прави по-скоро разграничени, в сравнение с единни? И за какво би трябвало да изучавам детето си да приема „ другите “, като преди този момент би трябвало да му изяснявам, че някои от хората, които познава и обича откогато се помни са „ разнообразни “.

Очаквам с неспокойствие някой ден в София да има церемониал на идентичните, на всички нас. До тогава няма да очаквам единствено един ден в годината, с цел да демонстрирам кого одобрявам и кого обичам. Просто ще съм себе си, с горделивост!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР