Аз съм огромен фен на книгата Радикална откровеност“ на Ким

...
Аз съм огромен фен на книгата Радикална откровеност“ на Ким
Коментари Харесай

Познавате ли мечтите му?

Аз съм голям почитател на книгата „ Радикална искреност “ на Ким Скот, която преглежда методите за предоставяне на директна противоположна връзка. Ясната, директната и въздействаща противоположна връзка е от решаващо значение за подпомагането на хората да се развиват в работата си като по-добри чиновници и екипни играчи, и в това време прави бизнеса ви по-силен в дълготраен проект. Аз съм напълно за това да бъда пряк с сътрудниците и директните отчети - само че не и когато „ откровеността “ се употребява като опрощение да се държиш като шут. Ето четири метода, които ще ви оказват помощ сполучливо да критикувате без отсрещната страна да се обиди.

Отделяйте време за диалог

Когато давате сложна противоположна връзка, поканете отсрещната страна също да зададе своите въпроси. Изслушайте отговорите, които индивидът против вас ще даде при по този начин отправената рецензия. И никога не излизайте от стаята незабавно, откакто сте порицал служителя си. Това демонстрира, че вие се интересувате единствено от вашата позиция.

Опитайте се да разберете другата позиция

Всеки път, когато давате (или получавате) сериозен коментар на работното си място, е значимо да вземете поради гледната точка на другия човек. Всяка противоположна връзка, която не взема под внимание изявленията и на двете страни, евентуално ще бъде неефективна. Например, когато попитате за какво някой се държи по избран метод, това може да не промени самата противоположна връзка, само че сигурно ще усъвършенства тона на диалога.

Уверете се, че мнението ви способства за растежа на другия човек

Една от най-коварните злоупотреби с прекомерната искреност е, когато умишлено или неумишлено наранявате някого, с цел да се почувствате по-добре. Човекът, направил злобна или прикрита забележка може да се почувства задоволен на момента, само че безспорно държанието му ще навреди на връзките му с хората от екипа. Ето за какво, преди да дадете каквато и да е противоположна връзка, попитайте се дали тя има за цел да помогне на другия да пораства или дали това е просто прочувствено освобождение за вас.

Покажете, че се интересувате от индивида против вас

Обратната връзка става безпределно по-ефективна, когато сте отделили време да опознаете фантазиите, мотивациите и несигурността на другия човек. По този метод можете да рамкирате отзивите си във връзка с нещата, които ги интересуват и надлежно по какъв начин ги доближава или отдалечава от задачите им в работна среда. И, несъмнено, хората са по-склонни да одобряват рецензиите ви, в случай че знаят, че ви е грижа за тях. Ако не сте показали, че се интересувате от този човек, значи не сте спечелили правото да му отправяте рецензии. И най-после, даването на ефикасна и директна противоположна връзка изисква мощна прочувствена просветеност. Ако ви е мъчно да разберете тази идея, вашата искреност може да се натъкне на нещо по-негативно, в сравнение с си мислите.

Източник: Ема Бруднер, Inc

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР