Аз съм човек, който знае как се носи отговорност. За

...
Аз съм човек, който знае как се носи отговорност. За
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Оставката ми е най-малкото в тази обстановка

" Аз съм човек, който знае по какъв начин се носи отговорност. За мен оставката е най-малкото нещо, което мога да направя в създалата се конюнктура. Странното е, че внезапно толкоз доста стартира да се желае моята оставка. Вторачването в оставката на един министър не взема решение проблемите. За мен не е проблем да поема отговорност, само че доста по-важно е какво вършим за решаването на проблемите с водната рецесия в Перник, с превозвачите. Това дали аз би трябвало да си подам оставката, може да го реши един човек и той се споделя Бойко Борисов. Ако той реши, че не съм се справила, изрично съм подготвена да се съобразя с неговото решение ".

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване Петя Аврамова по повод зачестилите претенции за нейна оставка по отношение на водната рецесия в Перник и недоволството на превозвачите от тол-системата.

" В последните дни чух доста издадени присъди по медиите. Всеки раздава присъди за водната рецесия в Перник. Аз желая да изчакаме инспекциите на способените органи. Нека прокуратурата се произнесе за язовир " Студена ". Аз през днешния ден даже чух вицепремиер да споделя, че язовирът е бил източен поради ремонтни действия. Това изрично не дава отговор на истината и не мога да си показва, че човек от държавното управление приказва такива неща. Ремонтът на язовирната стена е изцяло завършил през 2018 година и не е имало източване. Ако не беше осъществен изцяло този ремонт, в този момент нямаше да си приказваме за язовир " Студена ". Всички документи, с които ние разполагаме, демонстрират, че този ремонт е първокласен. В страната на воден режим са най-вече дребни обитаеми места, като това се дължи на заледяване на водопреносната мрежа, на а не на проблеми с язовири. Няма язовирен апокалипсис в България ", добави Аврамова. 

Тя разяснява и подготвяната тол система, след като през днешния ден стана ясно, че превозвачите приготвят народен митинг на 13 януари.

" В България всички се упражняват да приказват, че трябват промени. Когато обаче някой тръгне да прави промени, всички внезапно стават недоволни. Тол системата е една нужна и значима промяна за България. Целта е всеки, който употребява и разрушава повече, да заплаща повече. Тол системата е разисквана с превозвачите. Чули сме всички техни претенции и оферти. Отстъпките, които направихме към тях, са много съществени. Не може да се съпоставя структурата на пътищата в България с други европейски страни единствено по сухи числа. Нещата са доста разнообразни. Ясно е, че има потребност от съществено финансиране на ремонтите на пътища. Всеки ден получавам писма от кметове на разнообразни обитаеми места. Ако се съобразим с всички претенции на превозвачите, това значи да събираме средства колкото от винетките, а задачата не е това. Трябва да бъдем рационални ", приключи министърът на на районното развиване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР