Аз от сглобки от не разбирам. Смея да твърдя, че

...
Аз от сглобки от не разбирам. Смея да твърдя, че
Коментари Харесай

Станишев: БСП вече не е водеща партия и това е най-тежката присъда

Аз от сглобки от не разбирам. Смея да настоявам, че запознат съм съдружно ръководство.

Това съобщи евродепутатът и досегашен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в изявление за Нова ТВ. Преди да се отдаде на европейските политики, Станишев бе водач на Българска социалистическа партия и министър председател, отпред на така наречен Тройна коалиция сред 2005 и 2009 година (съвместното ръководство на Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и ДПС).

По думите му обаче има голяма разлика сред актуалното ръководство с това на Тройната коалици. На първо място водачът посочи обстоятелството, че актуалното държавно управление няма стратегия, а ръководената от него Тройната коалиция е имала доста ясна стратегия с акцент върху икономическо развиване, обществена отговорност и европейска интеграция.Сега няма стратегия. Има един набор от бюрократично събрани от министерствата цели, няма ясна политическа ориентировка. Затова и в тази сглобка има непрекъснати различия, аргументира тезата си някогашният водач на Българска социалистическа партия.

Станишев обаче е на мнение, че ръководството сега се крепи и основава на трима играчи - ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи въпреки и неофициален, е действителен сътрудник. Това се видяло напълно очевидно при земеделските митинги, а и при диалозите с миньорските.

" Почтено е да се каже " Имаме Тройна коалиция " и да се посочат кои министри са на едните и кои на другите.

" Честно е да се каже това на хората ", съобщи Станишев и изрази съчувствието си към гласоподавателите на българската десница.

Според някогашният министър председател е изцяло обикновено да се желае избор на съмнение към едно държавно управление, а и това е работата на всяка съпротива.

Тежка е оценката му за Българска социалистическа партия - тя не е водещата опозиционна партия с едвам 9% доверие, съгласно последни социологически изследвания, а и това, което се вижда от резултатите на изборите.

" Това е най-тежката присъда ", уточни Сергей Станишев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР