Аз гласувах за отмяна на тази ваканция, която днес се

...
Аз гласувах за отмяна на тази ваканция, която днес се
Коментари Харесай

От БСП опитали да залъжат ИТН с членовете в комисиите, партията на Слави спасила коалицията

" Аз гласувах за анулация на тази почивка, която през днешния ден се гласоподава. уповавам се, че пристрастеностите ще се успокоят и по време на нея ще се работи. Не участвах в гласуването за парите за пътищата. Има разделяне на управляващите и не е работа на Народното събрание да утвърждава заплащания, които са в пълномощията на Министерския съвет и на министъра на финансите. Хубавото в това решение е, че успяхме да отпушим парите и те да доближат до хората ". Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Ива Митева пред БТВ. Тя добави, че има подозрения за противоконституционност в решението, което се взима за парите за пътищарите и изрази подозрение, че може да се доближи до там, че би трябвало да ги връщат.

" Това заплащане е на база на осъществени утвърдени действия. Ние искахме Народно събрание да разпореди на Министерски съвет да предприеме съответните действия. Аз не участвах в гласуването и казахме, че няма да сме спънка тези хора да продължат да работят. От другата страна стоеше краят на обединението. Има Такъв Народ е за смяна, която да се усети. Омръзнаха ми клишета ", сподели още Митева.

" Не знаех, че мнението ми за господин Гюров е толкоз значимо за него. Отново ще би трябвало да стартира процедурата за шеф на Българска народна банка. Коалиционният съвет ще реши дали ще се излъчи обща кандидатура. Любомир Каримански изгуби в зала, само че това, което се чу там, беше доста знаково. Разговаряла съм с сътрудници, които са ми казвали, че Каримански е съсловия над другия претендент за шеф на Българска народна банка ", разяснява зам.-председателят на Народното събрание.

" От четворната ни коалиция единствените ощетени сме Има Такъв Народ в комисиите. От Политическа партия са взели максимума брой членове, а Демократична България и Българска социалистическа партия са с повече, в сравнение с им се поставя. От 10-и март желаеме среща на съдружен съвет. Тогава Георги Свиленски съобщи, че фактически от Има Такъв Народ сме ощетени. Месец и половина към този момент ги молим, с цел да се разберем. Ние желаеме изваждане единствено от Демократична България, с цел да останем в двете комисии по трима, а от " Демократична България " - по един. Г-н Вигенин на един от препоръките ни сподели, че било " огромна работа " и щели да ни дадат " друго ", описа Митева. Тя добави, че от партията ѝ не са се съгласили, защото с сътрудниците си не били пратени в Народното събрание за сходни сделки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР