Айк Мнацканян стигна до полуфиналите на световното първенство по борба

...
Айк Мнацканян стигна до полуфиналите на световното първенство по борба
Коментари Харесай

Мнацканян стигна до полуфиналите в дебюта си за България

Айк Мнацканян стигна до полуфиналите на международното състезание по битка в Будапеща, откакто завоюва първите си три битки на шампионата в типичен жанр. Николай Вичев резервира шансове за репешажите, а Недялко Петров и Даниел Александров завършиха рано присъединяване си в надпреварите в унгарската столица. Мнацканян направи дебюта си с националното трико по най-хубавия метод, откакто преодоля мароканеца Азиз Буалем с 9:0 и техническо предимство.

В следствие той се изправи против възпитаника на Стоян Добрев - Александър Максимович от Сърбия, който има четири медала от европейски шампионати. Мнацканян поведе с 5:0 през първата част и завоюва мача, откакто сърбинът върна единствено три точки до края.

Мнацканян стартира следобедната сесия в категория до 72 кг против Хуцзюн Чжан и се оправи с лекост с китаеца, който поведе с две точки, само че беше заловен в серия от три премествания за 7:2. Двамата си размениха по още две точки до края и по този метод Мнацканян стигна до полуфиналите, планувани за по-късно през днешния ден. Негов противник ще бъде международният първенец от 2016-а година и европейски от 2017-а - Балинт Корпаси. Николай Вичев загуби с 1:9 против Ленур Темиров на старта в категория до 63 кг, а след тази битка украинецът обърна Урматбек Аматов от Киргизстан от 0:5 до 8:5 и продължи присъединяване си на шампионата.

По-късно през днешния ден Темиров ще се бори на полуфинал против Елмурат Тасмурадов, който има бронзов орден от Рио и два от международни шампионати. Даниел Александров стартира шампионата при 82-килограмовите с край - битка против европейския първенец от Дортмунд 2011 и повторен международен вицешампион Рафик Хюсеинов.

Българинът стартира мощно и поведе още в първата половина на битката с 3:0, само че Хюсеинов получи две благоприятни условия да нападна във втората част и се възползва за крайното 4:3, до което се стигна и със съдийско решение. В следствие Хюсеинов загуби с 0:3 против международния първенец от 2011-а година и бронзов медалист от Рио - Саид Абдевали от Иран.

По този метод Александров пропуща и репешажите. Недялко Петров срещна доста мощен противник на старта при най-леките - Васил Топоев. Руснакът се наложи с техническо предимство, без да загуби точки против българина. На осминафиналите пък Топоев загуби в последните секунди доста оспорван мач против грузинеца Нугзари Цурцумия, приключил 9:11, с което Петров загуби шансове за репешажи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР