Аякс съумя да избегне загубата в домакинството си на Бодьо/Глимт

...
Аякс съумя да избегне загубата в домакинството си на Бодьо/Глимт
Коментари Харесай

Аякс се спаси от голяма извънка с два късни гола в добавеното време

Аякс съумя да избегне загубата в семейството си на Бодьо/Глимт в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите след два доста късни гола и срещата приключи 2:2. Норвежците поведоха с две попадения на Алберт Грьонбек в 16-ата и 64-ата минута, преди рзервата Бранко ван дер Боомен да върне един гол от дузпа в 91-ата, а Стивън Бергаух изравни надълбоко в добавеното време в 97-ата минута.

За отбора на Аякс първи мач в евротурнирите изигра някогашният капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън.

❌❌❌ Last-minute scenes in Amsterdam...
— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague)
След умерено начало гостите първи стигнаха до заплаха. Бьоркан стреля от дребен ъгъл и Рамай се оправи. В 16-ата минута добра бърза офанзива приключи с подаване на Хауге към Грьонбек, а той с акуратен удар преодоля вратаря. До края на полувремето Аякс имаше преимущество, само че без да основава чисти положения. Домакините стигнаха до няколко удари от отдалеченост.

След почивката нидерланците продължиха да имат проблеми в предни позиции, макар че полагаха старания. В 64-ата минута Грьонбек удвои задатъка на гостите след композиция с Евиен. Младият отбор на Аякс опита да натисне и към края стартира да основава действителни положения. Броби пропусна една добра опция.

Домакините не се отхвърлиха и в края бяха възнаградени. Броби бе съборен от Бьортуфт в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. След разглеждане с ВАР съдията не промени решението си, само че промени картона, който бе извадил на норвежкия защитник. Влезлият като запаса състезател получи червен картон и напусна терена, а друга запаса - Бранко ван дер Боомен, бе прецизен от бялата точка.

Последва напън на Аякс и в последната минута от добавените седем стигна до равнене. Лошо излизане на вратаря разреши на топката да стигне до Берхаус, който го трансферира за крайното 2:2. Реваншът е след седмица в Норвегия.

It ain't over yet.
— AFC Ajax (@AFCAjax)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР