Аякс е на крачка от финала в Шампионската лига. Лалетата

...
Аякс е на крачка от финала в Шампионската лига. Лалетата
Коментари Харесай

Аякс докосва финала

Аякс е на крачка от финала в Шампионската лига. " Лалетата " надиграха и биха Тотнъм с 1:0 като посетител и са на 90 минути от постигане до борбата за купата. Пред 60 000 души на новия стадион на лондончани скъпия гол вкара 22-годишният Дони ван де Беек (15). Отборът от Амстердам още веднъж впечатли с футбола си и се възползва по най-хубавия метод от отсъствието на основните нападатели на противника Хари Кейн и Хьон Мин Сон. Футболистите на Ерик загар Хаг се стремяха да употребяват всяка опция и бяха покрай това да удвоят. В 78-ата минута след бърза офанзива топката стигна до Давид Нерес (Браз), който стреля по диагонал, само че улучи гредата. Реваншът е в сряда в Амстердам. Аякс е пред класиране за седмия си край в най-силния европейски шампионат и първи от 1996 година До момента тимът е стъпвал на върха четири пъти.

Аякс е четвъртият тим в историята на шампионата от 1955 година, който печели трите си гостувания в елиминациите. Последните три състава с сходно достижение станаха първенци - Ливърпул 1984 година, Байерн 2013 година и Реал 2018 година

" Страхотен резултат и блестяща вечер. Работата е свършена единствено на половина. Взехме самодейността първоначално и отбелязахме страховит гол. След почивката загубихме топката, само че показахме, че можем да играем и друго, като се браним крепко. Аякс обаче постоянно играе своя футбол, като използваме мощните си страни, с цел да затрудним противника. Имаме отличен тим, в който всеки оказва помощ на другия. Минималната победа е извънреден резултат, само че можехме да победим и по-изразително, в случай че Нерес беше вкарал. Определено можехме да се представим и по-добре, само че очевидно ни липсваше малко успокоение ", сподели Ерик загар Хаг.

" Играхме добре първите 30 минути. След това Тотнъм направи промени в тактиката си и имахме някои проблем. 1:0 е окей резултат, само че идната седмица ще би трябвало да довършим започнатото ", разгласи голмайсторът Дони ван де Беек.

" Страдахме от липса на прохлада. След това получихме и гол. След половин час игра обаче към този момент бяхме в мача. Втората част ги притиснахме и създадохме нашите шансове. Все още сме живи и имаме шансове и благоприятни условия да продължим. Резултатът е единствено 0:1. Трябва да имаме вяра, нужна ни е единствено религия, че можем да спечелим в Амстердам. Нашият метод в срещата не беше добър. Аз съм мениджърът, тъй че поемам отговорността ", разгласи наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино.

В другия 1/2-финал нощес спориха Барселона и Ливърпул.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР