АвтоВАЗ се похвали с изцяло модернизирана роботизирана трансмисия AMT 2,

...
АвтоВАЗ се похвали с изцяло модернизирана роботизирана трансмисия AMT 2,
Коментари Харесай

Lada с нова роботизирана скоростна кутия

АвтоВАЗ се похвали с напълно осъвременена роботизирана трансмисия AMT 2, която към този момент се инсталира в 1.8-литровите версии на модела Vesta и XRAY. Според информация от завода, обновените трансмисии се инсталират от края на зимата, само че в този момент готовата продукция е постъпила в дилърските центрове на марката.

Основните разлики при новата трансмисия са три. Предавките се превключват доста по-бързо, като това е най-отчетливо при промяната от първа на втора и от втора на трета скорост. Там подобрението е с цели 30%, като то е реализирано с оптимизация на логаритмите на системата.

Втората съществена смяна е, че към този момент е разполагаем нов режим, допускащ на автомобила да потегля без натискане на педала на газта, когато скоростният лос е подложен на позиции D и R. с цел да се приведе колата в придвижване към този момент е належащо единствено да се пусне спирачката.

Третата съществена оригиналност е съществуването на зимен режим, който се употребява за убеден старт на хлъзгав път. Така също зимният режим разрешава да се потегли непосредствено от втора скорост. За задачата би трябвало да се избере позицията М2./ fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР