Автотунелът на пътя Рила - Рилски манастир на 17-я километър

...
Автотунелът на пътя Рила - Рилски манастир на 17-я километър
Коментари Харесай

Автотунелът на пътя Рила - Рилски манастир остава недовършен

Автотунелът на пътя Рила - Рилски манастир на 17-я километър над с. Пастра остава незавършен - не е направено преасфалтиране на платното и полагане на маркировка, споделиха специалисти. Това трябваше да стане до лятото.

Причините довършителните работи по оборудването да не се вършат са във компанията реализатор " Автомагистрали ". Фирмата се проверява, само че не за този обект, разясняват специалисти.

Разрешената скорост през пуснатия още по Нова година автотунел при свлачището над село Пастра остава до 20 км в час, сподели началникът на полицейското ръководство в Рила ст. контрольор Иван Кавлачки.

Пътните поправки и рехабилитации в Кюстендилския район писмено и финансово завършиха до 30 септември, разясняват специалисти по пътно строителство. Така че по кое време ще бъдат осъществени довършителните действия по тунела над с. Пастра, асфалтирането на сектора от към 300-400 м. и полагането на маркировката, на този стадий не се знае.

До построяването на автотунелната завеса се стигна, откакто и при построената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, голяма 30-тонна канара падна при започване на януари 2021 год. и затвори за месеци пътя до Светата обител. Завършването на оборудването, дълго към 100 м, и цялостното подсилване на ската коства към 6,5 млн. лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР