Авторска изложба на Велизар Димитров Европа - дигитални трансформации“ можем

...
Авторска изложба на Велизар Димитров Европа - дигитални трансформации“ можем
Коментари Харесай

Велизар Димитров: Обичам да експериментирам



Авторска галерия на Велизар Димитров „ Европа - цифрови трансформации “ можем да забележим в Регионалния исторически музей в София. Изложбата ще бъде налична за разглеждане всеки ден до 13 юни от 10 до 18 часа. 
Той показва своите визии за разнообразни градове в Европа, трансформирайки фотографията в рисунка:

Аз обичам да опитвам и от дълго време се занимавам с такива трансформации, не тъкмо такива, само че преди този момент имах една галерия, която трансформира цветни фотоси в живописни творби и това беше втората програмна моя галерия, която преди 5-6 години някои от нещата  бяха направени, само че не бяха задоволителни за една такава галерия, защото за една галерия са нужни към 35-40 произведения, когато става дума за по-голям формат “, сподели за БНР Велизар Димитров.

 Снимка: Велизар Димитров

По думите му във всички сфери на културата се появяват стойностни творби, само че липсва художествена рецензия.

Появят се неща, които са положителни като културно равнище, като художествено равнище, човек може да забележи напъните на обособени създатели - художници, режисьори, музиканти във всички сфери на културата, само че за жалост може да забележи и отрицателни феномени в областта на културата, изключително в малко криворазбраната цивилизация, народна власт, такива случаи не са необичайност, само че няма кой да каже това е положителното, това е един образец за нещо, което е авангардно, свястно с високи художествени индикатори и противоположното няма кой да каже това е грозно, просташко, това е нездравословно за обществото, тъй като възпитава в негативни аспекти младото потомство “, добави в предаването " Графити по въздуха " Димитров.

 Снимка: Велизар Димитров

Велизар Димитров е създател с дългогодишна процедура в областта на графичния и пространствения дизайн. През разнообразни интервали от кариерата си осъществя планове за непокътнати знаци на български и задгранични организации, музейни експозиции, естетизация на градска среда.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР