Авторка на увлекателни и мъдри истории, Мария Метлицкая още с

...
Авторка на увлекателни и мъдри истории, Мария Метлицкая още с
Коментари Харесай

"Дневникът на свекървата" от Мария Метлицкая

Авторка на увлекателни и мъдри истории, Мария Метлицкая още с първите си литературни опити печели сърцата на милиони читатели. Творческата й натура постоянно я тласка да търси разнообразни форми на себеизразяване – занимавала се е с декупаж на мебели, писала е стихове и разкази. Споделя първите си творби с другари и близки и когато досието с разказите й попада в ръцете на известната съветска писателка Виктория Токарева, тя остава възхитена и бъдещето на Метлицкая като създател е решено. През 2011 година е оповестена първата й книга.

С историите си Метлицкая кани читателите си да следят живота на други елементарни хора, да изслушат разказите им, да съпреживеят орисите им. Бързо ни изпълва чувството, че познаваме тези герои от дълго време, даже ги оприличаваме на себе си или наши познати. И въпреки самата авторка да назовава себе си „ реалист с уклон към песимизъм”, тя в действителност умее да разсмива с тънка подигравка и да ни убеди, че всяка наслада и горест имат смисъл. Вероятно огромният триумф на книгите й се дължи на това, че написа за неща, които е претърпяла персонално: „ Изживяла съм пристрастености и разочарования, болежка и обиди – все неща, пред които ориста ни изправя. Не би трябвало да се предаваме. Човек носи в себе си големи сили, за които не подозира, и животът ни оказва помощ да ги разкрием.”



Макар Метлицкая да познава ролята и на снаха, и на свекърва, сюжетът на „ Дневникът на свекървата” не е взаимстван от персоналния й живот. Романът е толкоз вълнуващ, че се трансформира в безспорен бестселър в Русия с над 100 000 продадени екземпляра. По него е сниман и ефирен сериал, който също жъне голям триумф.

Най-забавния разказ за най-деликатните връзки

Този цялостен със занимателни истории, самоирония и житейска мъдрост дневник се води от Елена – московска интелектуалка, чието умерено и подредено всекидневие е разтърсено от най-големия прелом за една майка с само дете наследник. В живота й се появява най-страшната персона от женски пол – бъдещата й снаха, с която тя ще би трябвало да дели Даня. Нюся несъмнено не е подобаващата половинка за този красавец с телосложение на римски спортист (както го разказва майка му). Затова Елена едвам прикрива своята злост към момичето и какъв брой й е мъчно да схване провинциалните му родители.
Терзанията и комичните моменти в живота на новоизлюпената свекърва не престават и след сватбата, когато й се постанова да живее дружно с младото семейство. Тя се пробва да бъде търпелива и доброжелателна поради сина си и да преглътне неприятните обноски и мързела на снаха си. Въпреки старанията обаче надълбоко в сърцето си Елена предусеща, че бурята занапред ще се развихри. Но както мнозина знаят от личен опит, при такива гневни конфликти няма спечелили.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР