Автори: Владислав Наков, Диляна Гайтанджиева. Следвайте Гласове в Телеграм.Официален документ

...
Автори: Владислав Наков, Диляна Гайтанджиева. Следвайте Гласове в Телеграм.Официален документ
Коментари Харесай

Официален американски документ: Херо Мустафа убеди служебното правителство на България да иска още F-16 и да купува американски газ. Помогна и за Магнитски

Автори: Владислав Наков, Диляна Гайтанджиева. Следвайте " Гласове " в Телеграм.

Официален документ на Главния контрольор на Държавния департамент на Съединени американски щати за работата на американското посолство в София от май 2022 година: “…Отделът и други заинтригувани страни от организацията приписаха на посланика заслугата за управлението на сполучливите междуведомствени старания за увещание на служебното държавно управление на България да подпише писмо с искане за закупуване на американски изтребители F-16. Цитираха и нейната роля в първите по рода си наказания на Съединени американски щати против български физически лица и корпорации за корупция според Global Magnitsky Human Rights Accountability Act, най-мащабното деяние, подхванато за един ден според закона. Правителството на Съединени американски щати и заинтригуваните страни от частния бранш също подчертаха ролята на посланика в постигнатите триумфите в преследването на диверсификация на енергийните източници на България осигурявайки благоприятни условия за експорт на енергийния бранш на Съединени американски щати.

“Персоналът също по този начин вкара нова общоприета оперативна процедура за администриране на безплатни средства за цялата секция, която отразява условията на Федералната инструкция за подкрепяне. Въпреки това, неналичието на цялостно документиране на безплатни средства и техните действия утежнява способността на чиновниците, предоставящи безплатни средства, да разпознават и смекчат риска, да следят осъществяването на програмата, да правят оценка резултатите от програмата и да подсигуряват отчетност за ресурсите на обществената дипломация ”

 

Когато френският президент Еманюел Макрон призова за автономност на Европа от Съединени американски щати, изявлението му провокира гневни реакции на отричане от някои от сътрудниците му в Полша и Германия. Други избраха да замълчат. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че „ много “ европейски водачи мислят като Марон, само че не смеят да го кажат. Кой действително ръководи Европа? Доклад на основния контрольор на Държавния департамент на САЩ за активността на американското посолство в София от май 2022 година удостоверява казаното от Макрон. Документът демонстрира по какъв начин американският дипломат на процедура постанова решения на българското държавно управление.

Докладът е озаглавен „ Инспекция на американското посолство в София “ и прави оценка работата на Херо Мустафа като дипломат, която завърши задачата си у нас преди два месеца.

Посланичката с пряк контакт с политици на високо равнище

В документа се показва: „ Заинтересованите страни от Вашингтон подчертаха, че нейният пряк контакт с политиците в техните ведомства издигнаха двустранния дневен ред в области като защитата, енергетиката и износа на Съединени американски щати, и битката с корупцията. Агенции във Вашингтон също подчертаха смисъла на контактите на високо равнище и необятните контакти на посланика в България, които офисът на основния контрольор на Държавния департамент е удостоверил посредством прегледи на календара й и изявленията. “

Херо Мустафа е убедила държавното управление да желае да купи още американски изтребители F-16

Докладът изброява стратегическите цели на Съединени американски щати в България за перида 2018-2022, които са сполучливо изпълнени от дипломат Херо Мустафа: закупуване на още изтребители F-16 от България, подмяна на съветския газ с американски в България и наказания на българи по закона „ Магнитски “.

Главният контрольор на Държавният департамент показва, че посланикът е съумяла „ да убеди служебното държавно управление на България да подпише искане за закупуване на американски изтребители F-16 “. Тъй като отчетът е от май 2022 година, това значи, че служебното държавно управление, за което се приказва в отчета, е на Стефан Янев.

Документът акцентира ролята на Херо Мустафа „ в първите по рода си наказания на Съединени американски щати против български лица и корпорации за корупция според закона „ Магнитски “ – най-голямото деяние, подхванато за един ден според Закона. “

Замяна на съветския газ с американски

„ Правителството на Съединени американски щати и частният бранш също подчертаха ролята на посланика за триумфите в преследването на диверсификация на енергийните източници на България и обезпечаването на благоприятни условия за експорт на енергийния бранш на Съединени американски щати “. Това е другата стратегическа цел на Съединени американски щати, сполучливо изпълнена от Херо Мустафа съгласно отчета.

 

Инфо: Инспекция на американското посолство в София, Офис на основния контрольор на Държавния департамент, май 2022 година

Посолството не е проверявало по какъв начин се харчат парите от грантовете в България

Проверка на офиса на основният контрольор на Държавния департамент е открила, че макар че грантовете, раздадени от отдела за обществена дипломация към посолството „ като цяло дават отговор на заложените стратегически цели на Съединени американски щати в България, документите на грантовете не дава отговор на Стандартите на Федералната инструкция за помощ “.

„ По-конкретно, в 22 от 23-те файла за грантове, прегледани от офиса на основния контрольор на Държавние департамент, липсва нужната документи за мониторинг, следене и оценка на програмното осъществяване и финансово ръководство на получателя “.

Офисът на основния контрольор на Държавния департамент е прегледал 23 грантове на обща стойност 922 610 $ от 90 гранта на обща стойност 1,43 милиона $ и е разкрил нарушавания. Тези грантове са отпуснати през 2020-2021 година

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР