Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата

...
Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата
Коментари Харесай

Георги Ганев с авторски рецитал-премиера

Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата безусловно за 10 дни. В софийската болница „ Токуда ”, където претърпява животоспасяваща интервенция от рак, за интервала от 21-и до 28-и януари т.г. поетът основава 12 стихотворения, чиято достоверност по несравним метод споделя за борбата му в отделението по гръдна хирургия – с имената на лекари и медицински сестри, с дати на проучвания и операции. Една книга, в която няма горест, а хуманизъм, мъжка мощ, комизъм, оптимизъм и голяма жадност за живот.
Припомняме, че единствено преди 2 години и 9 месеца Ганев загуби брачната половинка си, умряла от рак. Припомняме още, че книгата му „ Този град ме позна ”, спечелила конкурс на община Пловдив и издадена от „ Летера ” през 2020 година, съдържа 37 стихотворения, отдадени на Пловдив или на именити създатели от нашия град.

В десетата си книга КАЛЕНДАР НА ЖИВОТА, чийто редактор е Антон Баев, а художник на корицата – Ангел Гешев, Георги Ганев е добавил още три стихотворения със скъпи за него посвещения. Книгата има и функционалността на календар, започващ от 1 март 2023 година и завършващ на 28 февруари 2024 година – с месечни датници и цялостно изброени именни дни.

Премиерата ще бъде театър, в който вземат участие музиканти и танцьори – другари на поета (вижте поканата). В продажба с изключение на тази книга ще бъдат и предходните три на създателя, който на драго сърце ще даде подписи. Виното е обезпечено от винарна „ Загрей ” – Първомай.

Очакваме ви на 28 февруари, вторник, от 17:30 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив.

Не пропускайте това прекарване!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР