Автор Дъглас Макгрегър, theamericanconservative.comНадвисващата буряНеприятностите, които Америка сама си създаде

...
Автор Дъглас Макгрегър, theamericanconservative.comНадвисващата буряНеприятностите, които Америка сама си създаде
Коментари Харесай

Дъглас Макгрегър: Американската икономика се срива, САЩ нямат шанс да спасят умиращия режим в Киев

Автор Дъглас Макгрегър, theamericanconservative.com

Надвисващата стихия

Неприятностите, които Америка сама си сътвори в Украйна, утежняват проблемите ѝ вкъщи

Кризата на американската национална мощност стартира. Американската стопанска система се срутва, а западните финансови пазари изпадат в тиха суматоха. Застрашени от покачващите се лихвени проценти, обезпечените с ипотеки скъпи бумаги и държавните скъпи бумаги на Съединени американски щати губят цената си. Прословутите „ трептения “ на пазара – усеща, страсти, вярвания и психически пристрастености – вещаят тъмен завой, който се задава вътре в американската стопанска система.

Американската национална мощност се мери колкото с военните качества на Америка, толкоз и с икономическия капацитет и показване. Все по-голямото осъзнаване, че потенциалът на американския и европейския военно-промишлен комплекс не може да се оправи с украинските потребности от боеприпаси и съоръжение, е показателен сигнал по време на тази прокси война, която Вашингтон упорства украинският му заместител да завоюва.

Изглежда, че съветските интервенции за спестовност на сили в южна Украйна са съумели да притиснат атакуващите украински сили с минимални загуби на съветски животи и запас. И въпреки съветската война на безсилие да работи ослепително, Русия активизира запасите си от хора и съоръжение, с цел да приложи мощ, която е няколко пъти по-голяма и доста по-смъртоносна, в сравнение с преди една година.

Огромният боеприпас от артилерийски системи на Русия, включващ ракети, снаряди и безпилотни летателни апарати, свързани с платформи за въздушно наблюдаване, трансфораха украинските бойци, борещи се да запазят северния завършек на Донбас, в изскачащи цели. Не е известно какъв брой украински бойци са починали, само че съгласно една от последните оценки от началото на войната до момента в боевете са починали сред 150 000 и 200 000 украинци, а съгласно друга – към 250 000.

Предвид очевидната уязвимост на сухопътните, въздушните и противовъздушните сили на членовете на НАТО, една нежелана война с Русия може елементарно да докара стотици хиляди съветски войски до полската граница – източната граница на НАТО. Това не е резултатът, който Вашингтон е заречен на европейските си съдружници, само че в този момент е действителна опция.

За разлика от спънатото и идеологически обусловено образуване и осъществяване на външната политика на Съветския съюз, модерна Русия ловко култивира поддръжка за своята идея измежду страните от Латинска Америка, Африка, Близкия Изток и Южна Азия. Фактът, че икономическите наказания на Запада нанесоха вреди на американската и европейската стопанска система, като в същото време трансфораха съветската рубла в една от най-силните валути в интернационалната система, надали е съдействал за подобряването на световния престиж на Вашингтон.

Политиката на Байдън за силово изтласкване на НАТО към границите на Русия сътвори мощна общественост от ползи в региона на сигурността и търговията сред Москва и Пекин, която притегля стратегически сътрудници в Южна Азия, като Индия и сътрудници като Бразилия в Латинска Америка. Глобалните стопански последствия от зараждащата се руско-китайска ос и плануваната от тях индустриална гражданска война за към 3,9 милиарда души в Шанхайската организация за съдействие (ШОС), са дълбоки.

В резюме, военната тактика на Вашингтон за намаляване, уединяване и даже заличаване на Русия е грамаден неуспех и този неуспех слага марионетната война на Вашингтон с Русия на в действителност рисков път. Без никакво терзание от вероятното изпадане на Украйна в забвение, натискът продължава, пренебрегвайки и три метастазиращи закани: 1. Трайно високата инфлация и възходящите лихвени проценти, които алармират за икономическа уязвимост. (Първият банкрут на американска банка от 2020 година насам е увещание за финансовата неустойчивост на САЩ). 2. Заплахата за стабилността и просперитета вътре в европейските общества, които към този момент се огъват под няколко следващи талази от нежелани бежанци/мигранти. 3. Заплахата от по-широка европейска война.

В президентските администрации постоянно има съперничещи си фракции, които упорстват президентът да предприеме избран курс на деяние. Външните наблюдаващи рядко знаят сигурно коя секта има най-голямо въздействие, само че в администрацията на Байдън има фигури, които се стремят да се откажат от присъединяване във войната в Украйна. Дори държавният секретар Антъни Блинкен, гневен покровител на марионетната война с Москва, призна, че настояването на президента Володимир Зеленски Западът да му помогне да си върне Крим е алена линия за Путин, която може да докара до трагична ескалация от страна на Москва.

Отстъпването на администрацията на Байдън от злостните и безсмислени претенции за унизително евакуиране на Русия от Източна Украйна като изискване за започване на договаряния, е стъпка, която Вашингтон отхвърля да направи. Но тя би трябвало да бъде направена. Колкото по-високи са лихвените проценти и колкото повече Вашингтон харчи в страната и чужбина за водене на войната в Украйна, толкоз повече американското общество се доближава към вътрешни политически и обществени разтърсвания. Това са рискови условия за всяка република.

От цялата съсипия и комплициране през последните две години се обрисува една неоспорима истина. Повечето американци са прави да изпитват съмнение и незадоволеност от своето държавно управление. Президентът Байдън се явява като мукавен макет, подложен пред идеологическите фанатици в администрацията му – хора, които виждат изпълнителната власт като средство за заглушаване на политическата съпротива и опазване на непрекъснат надзор върху федералното държавно управление.

Американците не са простаци. Те знаят, че членовете на Конгреса безогледно търгуват с акции въз основа на вътрешна информация, създавайки спорове на ползи, които биха вкарали множеството жители в пандиза. Те също по този начин знаят, че от 1965 година насам Вашингтон ги е въвлякъл в поредност от несполучливи военни интервенции, които съществено са отслабили американската политическа, икономическа и военна мощност.

Твърде доста американци считат, че от 21 януари 2021 г, насам не са имали същинско национално управление. Крайно време е администрацията на Байдън да откри изходна точка, от която да тръгне да измъква Вашингтон от марионетната украинска война против Русия. Това няма да е елементарно. Либералният интернационализъм или, в актуалния си образ, „ морализаторският глобализъм “ прави рационалната дипломация сложна, само че в този момент е моментът. Пролетните дъждове в Източна Европа слагат както съветските, по този начин и украинските сухопътни сили пред море от тиня, което съществено затруднява напредването. Но съветското висшо командване се приготвя да обезпечи нахлуване на съветските сили директно след изсъхването на земята, което да приключи с недвусмислено решение, даващо ясно да се разбере, че Вашингтон и неговите поддръжници нямат никакъв късмет да спасят умиращия режим в Киев.

От този миг нататък договарянията ще бъдат извънредно сложни, в случай че не и невъзможни.

Източник: theamericanconservative.com

Превод за " Гласове " Екатерина Грънчарова

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР