Автономните региони в Испания ще получат през следващата година почти

...
Автономните региони в Испания ще получат през следващата година почти
Коментари Харесай

Над 154 млрд. евро ще получат автономните региони в Испания догодина

Автономните райони в Испания ще получат през идната година съвсем 15% повече средства от централното държавно управление в съпоставяне със сегашната, разгласи четвъртият вицепремиер и министър на финансите Мария Хесус Монтеро в границите на Съвета за фискална и финансова политика. Това е конгрес, който не се е събирал от година и половина и който търпи рецензии от районните държавни управления поради опрощаването на заем от 15 милиарда евро за Каталуния след подписването на съглашението сред Карлес Пучдемон и Педро Санчес против поддръжка за втория му премиерски мандат.

Точната сума, която ще доближи до самостоятелните райони е 154 милиарда и 467 милиона евро, което е самобитен исторически връх, защото в никакъв случай до в този момент не са разпределяни толкоз доста пари от централното държавно управление.

На срещата, която има за цел да утвърди задачите за недостига и дълга на общностите, които ще служат като насочна точка за подготовката на Общия държавен бюджет за 2024 година не участва министърът на стопанската система на Каталуния Наталия Мас, което провокира недоволството на останалите районни министри.

Според тях не е заслужено Каталуния да получи повече привилегии при опрощаването на 20 % от дълга си към Регионалния фонд за ликвидност, а съгласно министъра на финансите в държавното управление на Санчес - Мария Хесус Монтеро, опрощаването ще обхване и други самостоятелни райони. Тя бе контрирана от района на Мадрид, който се ръководи от опозиционната Народна партия, от където обявиха, че това е единственият район, който няма задължения и тези, които имат би трябвало да си ги заплащат, а не да чакат да им ги опростят.

Що се отнася до отсъствието на каталунския министър на стопанската система, коментарът на министъра на стопанската система от централното държавно управление Надя Калвиньо бе, че не му " отдава толкоз огромно значение ". За да влезе в действие, държавният бюджет би трябвало да бъде утвърден в Сената, където Народната партия има безусловно болшинство. Ако това не се случи, ще бъде заложен недостига, който предходното държавно управление на Санчес включи в програмата си за непоклатимост до 2026 година, която даде на Брюксел или 3% и обществен дълг от 110% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР