Автомобилният спорт остана без федерация. Министърът на младежта и спорта

...
Автомобилният спорт остана без федерация. Министърът на младежта и спорта
Коментари Харесай

Василев взе лиценза на автомобилизма, ще го дава на бащата на съветник на Петков

Автомобилният спорт остана без федерация. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде Заповед № РД-09-393/18.05.2022 година, с която ММС лишава неопределен състезателен лиценз № 1, публикуван на Сдружение с нестопанска цел за реализиране на общественополезна активност “Автомобилна федерация на България”.

Това оповестиха от Министерството на младежта и спорта. Василев се базира на член 24, алинея 1, т. 2, предл. 1 от Закона за физическото образование и спорта – „ погрешни данни или документи с погрешно наличие, които са послужили като съображение за издаване на спортния лиценз “.

Очакванията са напълно скоро лицензът да отиде в други ръце – остарялата Българска федерация по авто спорт (БФАС), чийто президент беше бащата на консултант на премиера Кирил Петков.

БФАС остана без лиценз след решение на съда през 2019 година Това обаче беше преди Димитър Илиев – наследник на президента ѝ Владимир Илиев, да стане консултант в Министерски съвет.

Въпреки правосъдното решение, юристът Радостин Василев обществено съобщи преди месеци, че вземането на лиценза е било непозволено.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР