Автомобилният гигант Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles,

...
Автомобилният гигант Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles,
Коментари Харесай

Stellantis и Samsung SDI с втори завод за батерийни елементи за електромобили в САЩ

Автомобилният колос Stellantis (Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall) и Samsung SDI оповестиха желанието си да изградят втори гигазавод за батерийни детайли в Съединените Американски Щати, които да бъдат вграждани в 100% електрическите модели на обособените и представлявани в Северна Америка нейни марки

Според подписаният меморандум за съгласие, новият батериен цех се чака да стартира работата си през 2027 година, а индустриалният му годишен потенциал да бъде 34 GWh.

" Новото оборудване ще способства за постигането на нашата нападателна цел по предлагането на най-малко 25 нови напълно електрически автомобила на пазара на Северна Америка до края на десетилетието ", разяснява Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis. " Продължаваме да прибавяме нови размери в Съединени американски щати дружно с нашия отличен сътрудник Samsung SDI и да полагане на идващите стъпки за реализиране на нашия ангажимент за въглеродна индиферентност до 2038 година ".

за батерийни детайли на Stellantis и Samsung SDI в Съединени американски щати се чака да влезе в употреба през първата четвърт на 2025 година и да бъде с повишен до 33 GWh, на фона на първичните предвиждания за 23 GWh, годишен потенциал.

Според стратегическия проект Dare Forward 2030 на Stellantis, колосът планува достигането на 100% напълно електрическо портфолио леки модели в Европа и 50% в Съединени американски щати до 2030 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР